Şehit polis memuru Orak adına hatıra ormanı oluşturuldu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce, uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Suat Orak adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce, uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Suat Orak adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehit Orak'ın adının yaşatılması amacıyla Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şube müdürleri ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü polisleriyle Abdurrahman Gazi Türbesi yanında bulunan alanda fidan dikti.

Emniyet Müdürü Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Ocak 2012 tarihinde menfur bir saldırı sonucu şehit olan Suat Orak'ın isminin ilelebet yaşatılması adına hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Oluşturdukları hatıra ormanında 2 bin 500 akasya fidanını toprakla buluşturacaklarını ifade eden Yıldız, "Bu bölgenin güzelleştirilmesini, hoş şeyler olmasını istiyoruz. Atmosfer çok güzel. Burada böyle bir orman oluşturarak, gelecek nesillere taşınmasını istiyoruz. Bu ilde de bütün arkadaşlarımızın birer dikili ağacı olsun istiyoruz" diye konuştu.

Ağacın dünyanın akciğerleri olduğunu anımsatan Yıldız, rakımın yüksek olması sebebiyle Erzurum'da oksijen azlığı olduğunu ve buna katkıda bulunmak adına ağaç dikmeyi uygun bulduklarını söyledi.

İlk gün Özel Hareket Şube Müdürlüğü personeliyle fidan diktiklerini belirten Yıldız, "35 şubemiz var. İşlerin aksamaması adına her gün bir şube müdürlüğümüz burada fidan dikecek. Bugün ağırlıklı olarak Özel Hareket Şubemiz fidan dikti. Çevremize güzellikler katmak istiyoruz. Bu güzellikleri hep beraber kucaklamak istiyoruz" dedi.

Aziziye'de Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezinde görevli polis memurları Selçuk Erel (31) ile Suat Orak (31), 3 Ocak 2012 tarihinde ilçenin TOKİ Konutları 5. Blok'ta, şizofreni hastası olduğu öğrenilen Selim K'nın bıçaklı saldırısına uğramış; Orak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: