Şehit polisi karşılamada gerginlik

Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım’ın naaşı, memleketi Trabzon’a getirildi.

Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım’ın naaşı, memleketi Trabzon’a getirildi. Şehit polisin cenazesinin havalimanında karşılanması sırasında ise bir kadın ile şehit yakınları arasında gerginlik yaşandı.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/sehit-polisi-karsilamada-gerginlik-sehit-polisi-karsilamada-gerginlik/10675/758982/)

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Sehit-polisi-karsilamada-gerginlik/1470057/)

Reklam
Reklam

[

****](https://www.mynet.com/sudemin-babaya-son-bakisi-110100651766)

Şehit polis Ümit Yıldırım’ın özel uçakla Trabzon’a getirilen naaşı, havalimanında törenle karşılandı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, askerler, polisler ve şehit askerin annesi Zinnet Yıldırım ile kardeşleri ve yakınları katıldı.

Şehit polis amcasının oğlu Metin Yıldırım, tören öncesi yaptığı açıklamada, “Acımızı samimi olarak gönülden paylaşan herkese Yıldırım ailesi adına teşekkür ediyoruz. Ama içten acımızı paylaşmayıp riyakarlık yapan, Türk milletinin kanı dökülürken başka rant peşinde koşanları da ağır kelimelerle kınıyoruz. Vatan, millet sağ olsun.” dedi.

Şehit polisin naaşını taşıyan uçağın aprona yanaşması ve tabutun polislerce uçaktan alınması sırasında ise şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Reklam
Reklam

Cenazenin taşınması sırasında elinde Türk bayrağı olan bir kadın, hükümet aleyhine slogan attı. Kadına tepki gösteren şehit yakınları, bu kişinin aileden olmadığını belirtti. Şehit yakınlarının darp etmeye çalıştığı kadın, bayıldı. Güvenlik güçleri, bunun üzerine önce kadını çember altına aldı, ardından havaalanındaki bir odaya götürdü.

"DAĞDAN İNDİRDİNİZ BUNLARI..."

Türk bayrağı taşıyan, yakasında da şehit polisin fotoğrafı bulunan 50 yaşlarındaki Gülten Yetimoğlu adlı kadın, "Siz aldınız, dağdan indirdiniz bunları. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız" diye bağırdı, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Söz konusu kadının kendilerinden olmadığını söyleyen bazı şehit yakınları ise töreni provoke etmek istediği iddiasıyla tepki gösterdi. Şehidin amcasının oğlu Metin Yıldırım, kadına müdahale ederek uzaklaştırmak istedi. Kalabalıktan bir kişi ‘sen kimsin, amacın ne’ diye bağırınca galeyana gelen bazı şehit yakınları kadına saldırdı. Şehit yakınlarının da tepki gösterip tokatladığı kadın, uzaklaştırılmak istenirken ve baygınlık geçirdi. Gülten Yetimoğlu daha sonra, polisler tarafından aprondan götürüldü.

Reklam
Reklam

Şehit polisin naaşı, daha sonra toprağa verilmek üzere Araklı ilçesine götürüldü.

Şehit yakınları da bu sırada 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sloganlar attı.

[

](https://www.mynet.com/cevaplar/sehit-yakini-olmadigi-halde-tepki-gosteren-kadin-hakkindaki-yorumunuz-nedir/6294736)