Şehit Polisin Oğlu: "öcalan İle Görüşmek İçin Geç Bile Kalındı"

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Şaban Kılıçarslan'ın oğlu 17 yaşındaki Furkan...

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Şaban Kılıçarslan'ın oğlu 17 yaşındaki Furkan Kılıçaslan, "Öcalan ile görüşmek için geç bile kalındı. Çok sayıda polis ve asker şehit oldu, artık buna dur denilsin" dedi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yola döşenen mayının patlatılması sonucu 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan polis memuru Şaban Kılıçaslan'ın evinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde gurur ve hüzün vardı. Şehidin eşi İnci Kılıçaslan, eşi şehit olduğu için mutlu olduğunu, bu dünyada makam sahibi olamadığını ancak öbür dünyada makam sahibi olduğunu kaydetti. Kılıçaslan, terörün bitmesi için devlet tarafından yürütülen görüşmelerle ilgili olarak da, "Türkiye'ye bu zulmü yapanlar, gerçekten kardeşseler kardeş olsunlar bize. Ben eşimin ölmesinden tamam üzüldüm, acı duydum ama bu hiçbir şey değil. Eğer, bir şeye yarayacaksa onun canı veya benim canım ya da çocuklarımın canı, Allah için bir iyiliğe yarayacaksa, biz hepimiz ölmeye hazırız. Ama onlar gerçekten kardeşseler gelsinler. Ama değillerse korksunlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kardeş okul projesi kapsamında Vanlı Kürt bir aile ile kardeş aile olduklarını anlatan Kılıçaslan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında durumu biraz iyi olan okullar başka okullara hem yardımda bulunuyorlar, hem görüşülüyor birbirleriyle, oradaki çocuklar buradaki okula geliyor, birbirleriyle irtibat kurmaya çalışıyorlar. Okulumuza kardeş aile alıyoruz, ziyaret ediyoruz. Bizim de Van kökenli bir ailemiz var. Naif ağabey çok iyi bir insan, önce ben ziyaret ettim, ama o beni hiç bırakmadı. Biz hem kardeş okul hem kardeş aile olduk. Yani onlar bizi tanıyor, biz onları tanıyoruz. Aile Kürt kökenli, ama şöyle bir şey var, oturdukları yerde onlar da PKK'dan korkuyorlar."

Şehidin 17 yaşındaki oğlu Furkan Kılıçaslan ise, PKK ile Kürtleri bir arada görmediğini vurgulayarak, "Ben PKK ile Kürtleri bir arada gören bir insan değilim. Çünkü sonuçta onlar Kürtlere de zulmediyorlar. Onlar yüzünden doğuda birçok insan aç, işsiz, onlar da bizim kadar zor durumda. Biz onlardan nefret edip itersek bu iş zaten çözülmez. Benim çok Kürt arkadaşım var. Kardeş ailemiz de Kürt. Bizim bir sorunumuz yok. Kimin ne sorunu varsa çözsün artık" dedi.

Reklam
Reklam

Son dönemlerde akan kardeş kanının durdurulması için Öcalan ile görüşülmesine ise Kılıçaslan, Öcalan'ı tanımadığını ancak iyi bir insan olmadığını da bildiğini söyledi. Furkan Kılıçaslan, "Sonuçta terörü başlatanlardan, örgütün kurucularından biri. O adamla görüşülmesi ne kadar doğru bilmiyorum ama sonuçta devleti yönetenler de bir yerlere gelmiş insanlar, bir şeyleri bilen insanlar. Bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Adamın bir gücü varsa görüşsünler tabi. Muhatap biraz da o PKK'nın güçlü adamlarıyla olmalı. Çünkü 10-20-30 yıldır bu iş var. Hatta bu görüşmelerde geciktiler. Bayağı geciktiler, bu kadar asker, bu kadar polis şehit oldu. Yani geciktiler ama bilmiyorum iyi oldu görüşmeler, artık bir yerde çözüme varsınlar. Daha fazla insan ağlamasın. Şehit anaları var televizyona çıkıyorlar, zor durumda herkes. Artık buna bir dur denilsin" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: