Şehit polisler törenle memleketlerine uğurlandı

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki patlamada şehit olan polis memurları için Malatya’da resmi cenaze töreni düzenlendi. İçişleri...

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki patlamada şehit olan polis memurları için Malatya’da resmi cenaze töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Osman Güneş'in de hazır bulunduğu törenin ardındın Şehit Polis Gökhan Büyükarslan’ın cenazesi Osmaniye’ye, Şehit Polis Hakan Yavuz’un cenazesi ise Trabzon’a uğurlandı.
Nazımiye ilçe merkezine 500 metre uzaklıkta Dereova köyü yolunda, devriye gezen bir polis aracının geçişi esnasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan polis memurları Hakan Yavuz (30) ile Gökhan Büyükarslan (24) için Malatya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, 8. Kolordu Komutan Vekili Korgeneral Galip Mendi, Malatya Valisi Ulvi Saran, kamu kurumları idari amirleri, emniyet müdürleri ile şehit polislerin aileleri katıldı. Törene şehitlerin aileleri resmi araçlarla getirildi. Şehit polislerin aileleri cenazeler tören için emniyet müdürlüğü bahçesine getirilirken gözyaşları döktü. Şehit polis Gökhan Büyükarslan’ın 8 aylık bebeği Aleyna annesinin kucağında uyuyunca bayan polisler tarafından alındı.
İçişleri Bakanı Osman Güneş, İslam inancına göre şehitlerin cennetle müjdelenen kişiler olduğunu dile getirdi. Bununla teselli bulduklarını anlatan Güneş, "Allah bize bu gibi acıları bir daha yaşatmasın." dedi.
Hain saldırının amacının ülkeyi bölmek, millet ayrıştırmak, kaos oluşturmak olduğunu vurgulayan Güneş, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler, kandan beslenen, aydınlıktan korkan şer odaklarıdır. Kendi insanına bile güvenmeyen kişilerdir. Onlar kendi insanının ekmeğini elinden alanlardır. Gençlerin eline silah vererek dağa gönderen gözü dönmüşlerdir. Demokrasiyi ağzından düşürmeyen, ancak demokrasiye inanmayan insanlar asla bu sinsi emellerine ulaşamayacaklardır." diye konuştu.
Türkiye’nin bu oyuna gelmeyeceğinin altını çizen Güneş, şöyle devam etti: "Terörden kimseye fayda gelmez. Terör bir hak arama yöntemi olamaz. Birgün gelir o terör kendilerini de vurur. Temenni ediyoruz ki bu acı olay son olsun. Terörü kınamayanlara sesleniyorum ‘Terör hiçbir mağduriyeti saklayamayacak insanlık suçudur.’ Devlet olarak terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik hukuk çerçevesinde sürdürülecektir."
Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, törende yaptığı konuşmada, şehit polislerin hain bir saldırı sonucu hayatlarını kaybettiğini belirtti. Ailerine başsağlı dileyen Yavaş, vatan için canını veren memurların geride bıraktığı yakınlarının devlete emanet olduğunu ifade etti.
Tören Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün dua okumasıyla sona erdi. Törenin ardından şehit polislerin naaşları meslektaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına taşındı.
Törenin sonunda şehit babası olduğunu belirten Bekir Hizarkaya isimli vatandaş “Bende şehit babasıyım. Bu terör ne zaman bitecek” diyerek alanda bulunan siyasilere tepki gösterdi.
Polis memurlarından Gökhan Büyükarslan’ın cenazesi Osmaniye’ye gönderilirken Hakan Yavuz’un cenazesi Trabzon’a uğurlandı. Gökhan Büyükarslan’ın Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Hakan Yavuz’un da Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kıratlı köyünde toprağa verileceği bildirildi. İçişleri Bakanı Osman Güneş, Gökhan Büyükarslanın cenazesine katılmak üzere Kadirli ilçesine gitti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz