Şehit Şükrü Çavuş Anıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, 25 Haziran 1920 tarihinde İngilizler tarafından şehit edilen Şükrü Çavuş ve 9...

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, 25 Haziran 1920 tarihinde İngilizler tarafından şehit edilen Şükrü Çavuş ve 9 arkadaşı, ölümlerinin 93. yıldönümünde anıldı.

İngilizlerin Mudanya’ya asker çıkarması sırasında kahramanca mücadele edip 9 arkadaşı ile birlikte şehit düşen Şükrü Çavuş’u rahmetle andıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, “Şükrü Çavuş, yalnız Mudanya’nın değil, Kurtuluş Savaşımızın bir simgesi olmuştur. Şükrü Çavuş, ülkemiz açısından İzmir’deki ilk kurşuna benzer bir kahramanlık yapıp, 9 arkadaşıyla birlikte şehit olmuştur. Kendilerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatanımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkarak ülkemizde birlik ve beraberliği koruyarak bu vatanı daha ileri noktalara taşımak için çalışmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Törende Şehit Aileleri Federasyonu ve Türkiye Gaziler Vakfı adına Orhan Samast, “Şehit aileleri ve gaziler adına bu törenlerin devam etmesini istiyoruz. Bu törenlerin hassasiyetle ele alınması şehitler adına çok şey ifade ediyor. Mudanya şehitlerine sahip çıkıyor. Bu tören için şehit ve gazi aileleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

Törene Başkan Aktürk, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Sercan Türedi, meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Protokol mensupları Şükrü Çavuş’un anıtına karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz