Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi Asfaltlandı

Çorlu'da 4. etap altyapı çalışmaları kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatları yenilenen, yağmursuyu tahliye sistemi...

Çorlu'da 4. etap altyapı çalışmaları kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatları yenilenen, yağmursuyu tahliye sistemi kurulan Şehit Teğmen Yavuz Caddesi’nde elektrik hatları yer altına alındı. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise cadde baştan sona asfaltlandı.

Altyapısı tümüyle yenilenen Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nde esnaflar ve cadde sakinleri arasında yapılan anket sonucunda, vatandaşların istek ve beklentileri esas alınarak kaldırımların projesi uzman bir ekip tarafından hazırlandı. Daha sonra estetik tasarımlı parke taşları kullanılmak suretiyle kaldırımlar yapıldı. Bu caddede yapılan kaldırımlar üzerinde engellilerin yönlerini tayin edebilmelerine imkan tanıyan kabartmalı parke taşları da bulunuyor.

Reklam
Reklam

Kaldırım çalışmalarının bitmesiyle birlikte Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfaltlandı.

Belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, “Altyapı çalışmalarımız yaklaşık 1 ay önce tamamlanmış olup havai elektrik hatlarının TREDAŞ tarafından projelendirilerek yer altına alınması beklenmiştir. Bu süreçte TREDAŞ’a gösterdiği üstün gayretlerden dolayı teşekkür ederiz. Geçtiğimiz günlerde yerel basındaki bir habere konu olan elektrik direğinin engelli şeridi üzerinde bulunması, vatandaşlarımızı bir an önce tozdan topraktan kurtarmak istemiş olmamızdan kaynaklanmaktadır. TREDAŞ’ın çalışmalarını tamamlaması vakit alacağı için biz de üstyapıyla ilgili çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlamak durumunda kaldık. Elektrik direkleri Kasım ayı içerisinde kaldırılacaktır. Bu süre içerisinde engelli vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda Çorlumuza yakışan modern bir altyapı projesi hayata geçirilmiştir. Kaldırımların tamamlanmasının ardından asfalt yolların zeminini oluşturan bitüm tabakasını serdik. Yeni oluşturulan hatların istenilen verimi sağlaması ve daha önce kazılmış olan zeminin iyice yerleşmesine müteakip asfalt zemine yağmur ve kar sularına karşı mukavemet sağlayan aşınma tabakasını da sereceğiz. Bayram öncesinde Mandıracı Caddesi ve civarındaki sokakları da asfaltlayıp hizmete sunacağız. Vatandaşlarımız bayram alışverişlerini ve ziyaretlerini rahatlıkla yerine getirebilirler. Çorlumuza hayırlı olsun. Çalışmalarımız esnasında çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, vatandaşlarımızın gösterdiği sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: