Şehit Üsteğmen'in evine ateş düştü

İSTANBUL (İHA) - Isparta'da eğitim sırasında şehit olan üsteğmen Emre Ercan'ın İstanbul'daki evine ateş düştü. Şehit üsteğmenin Kuzey Irak'ta da operasyona katıldığı öğrenilirken, acılı haberi alan baba Nurettin Ercan gözyaşlarına boğuldu.

Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nden subay ve astsubayların da aralarında bulunduğu 100 kişilik ekipte yer alan üsteğmen Emre Ercan'ın (25) tatbikat sırasında aniden halsizlik hissederek şehit olmasının ardından Ercan'ın ölüm haberini alan ailesi yasa boğuldu. Acılı haberi alan yakınları Ercan ailesinin İstanbul'daki evine koştu. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan baba Nurettin Ercan, acılı haberi nasıl aldığını şöyle anlattı:

Reklam
Reklam

"Esenyurt'ta bir işim vardı. Oradayken telefon geldi, 'bir paket geldi' dediler. Ben de 'paketi komşuya bırakın' dedim. Onlar da 'acil gelmen gerekiyor' dedi. Bana bu haberi verdiler. Kaza sonucu öldüğünü söylediler."

Gözyaşlarına boğulan acılı baba, oğlunun şehit olduğu haberini bir yarbayın gelerek söylediğini belirtti. Baba Nurettin Ercan, oğlunu en son geçen bayramda gördüğünü ifade ederek, "İki gün önce de ablası Arzu'yla görüşmüş. Kurban Bayramı'nda geleceğini söylemiş. Geçen yıl Kuzey Irak'ta 40 gün görevde bulunmuştu. Bolu dağ komandosunda görevliydi, Gabar'da operasyona katıldı. Daha sonra Isparta komando okuluna gitti" diye konuştu.

Şehit üsteğmenin annesi Nimet Ercan'ın oğlunun ölüm haberine dayanamadığı ve rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ercan ailesinin 2 çocuğun biri olan Emre Ercan'ın cenazesinin yarın askeri törenle Antalya Havalimanı'ndan İstanbul'a getirileceği, şehit üsteğmenin Çarşamba günü defnedileceği belirtildi.