Şehit Uzman Çavuş Önay Vurucu, memleketinde toprağa verildi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen Türk helikopterinde şehit olan 12 askerden biri olan Uzman Çavuş Önay...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen Türk helikopterinde şehit olan 12 askerden biri olan Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun cenazesi, Erzurum Kars Kapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin Lalapaşa Camii’nde kılınana cenaze namazı öncesi Şehidin tabutuna sarılan eşi Arzu Vurucu ve annesi Meryem Vurucu törene katılanları duygulandırdı. Arzu Vurucu, henüz iki yaşına giren kızının da son bir kez babasına dokunmasını istedi. Yakınları küçük bebeği tabutun yanına getirdiğinde çevrede ağlayanları gördükten sonra o da ağlamaya başladı.

Reklam
Reklam

Şehit Vurucu'nun annesi Meryem Vurucu, gözyaşları içinde, "Sana doyamadım yavrum. Yavrum bırakma beni, beni de götür." diye ağıt yaktı. Asker üniforması giyen 6 yaşındaki Emirhan ise babasının tabutu önüne konulan fotoğrafını öperek ona asker selamı verdi.

Cumhuriyet Caddesi boyunca top arabasında taşınan şehidin naaşı Havuzbaşı’nda cenaze arabasına bindirildi. Cadde boyunca vatandaşlar şehidin naşına selam durdu. Eşi Arzu Vurucu ve yakınları cenazeyle birlikte ilerlerdi. Naaşın cenaze arabasına bindirileceği yere yaklaştığını fark eden Arzu Vurucu, top arabası üzerindeki tabutta yatan eşine son bir kez daha sarıldı.

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan'ın kıldırdığı cenaze namazına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavleşoğlu, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Hüsnüoğlu, çok sayıda vatandaş ve asker hazır bulundu.

Kars Kapı Şehitliği’ne götürülen şehidin cenaze burada okunan Kuranı Kerim ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Şehitlikteki programın sona ermesinin ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: