Şehit Uzman Çavuşu Arama Çalışmaları Sürüyor

Hakkari-Çukurca karayolu Oğul köyü yakınlarında 15 Eylül günü askeri birliğin geçişi sırasında PKK’lılarca düzenlenen mayınlı...

Hakkari-Çukurca karayolu Oğul köyü yakınlarında 15 Eylül günü askeri birliğin geçişi sırasında PKK’lılarca düzenlenen mayınlı saldırı sonrası kaybolan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'yi arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Zap Suyu'ndaki arama çalışmalarına jandarma, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile çevredeki köylüler katılıyor. Yaklaşık 4 gündür aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında halen bir sonuç alınamadığı belirtildi. Zap Suyu'nun çamur olmasından dolayı arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü belirten köylüler, balık avlamak için kullandıkları fileleri hazır hale getirerek çalışmalara bu şekilde devam edeceklerini belirtti. Bazı köylüler ise ellerindeki sopalarla Zap Vadisi'ndeki arama çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmaları vadi boyunca devam ederken, tam teçhizatlı jandarma ekipleri ise aramaya katılan vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

Reklam
Reklam

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Şubesi Başkanı Cengiz Şen, Hakkari-Çukurca karayolu Oğul köyü yakınlarında sürdürülen arama çalışmalarını yerinde izledi. Zap Vadisi'ndeki cenaze arama çalışmalarına katılan İHD ve Mazlum-Der Başkanı, daha sonrada ortak bir basın açıklaması yaptı.

"BİZ BURADA BEDEN DEĞİL, İNSANLIĞI ARIYORUZ"

Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Cengiz Şen, İHD, Şoförler Odası Başkanı Abdi Aslan ve diğer tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte Oğul köyü yakınlarında menfeze döşenmiş olan mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 askerin cenazesinden sonra birinin kayıp olduğu bilgisinin kendisine olaştığını belirtti. Şen, ”Biz de arama çalışmalarına katılan köylüler ve görevlilerle beraber, kolluk güçleri ile birlikte Zap Suyu'nda cenazeyi aramaya başladık. Gerçekten bu çok acı bir durum. Hakkari çok zor bir süreçten geçiyor. Ülkenin tamamı böyle zor bir süreçten geçiyor. Biz aslında burada parçalanmış bir bedeni aramıyoruz. Burada kayıp olan bir insanlığı arıyoruz. Yani gerçekten insanlığımızı kaybetmişiz. Eğer Türkiye’de insanlık varsa insanların bu insanlığa bir an önce sahip çıkması lazım ve buna bir 'dur' demesi lazım. Bir an önce silahların susması ve artık insanlarımızın ve gençlerimizin ölmemesi lazım. Her iki taraftan da artık insanlarımızı kayıp etmek istemiyoruz. Bir an önce STK’ların, akil insanların, vicdan sahibi insanların bu işi müzakereyle çözmek için gerekli girişimlerde bulunmalarını kendilerinden talep ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: