Şehit varisleri ile gazilere devlet övünç madalyası verildi

Gaziantep’te 3 şehidin yasal varisleri ile 4 gaziye devlet övünç madalyası verildi. Madalya töreninde duygu...

Gaziantep’te 3 şehidin yasal varisleri ile 4 gaziye devlet övünç madalyası verildi. Madalya töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Tören Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çetin Emeç Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Vali Erdal Ata, şehitlik ve gaziliğin önemine vurgu yaptı.
Ata, “Bugün güzel yurdumuzun her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde nazlı nazlı dalgalanıyorsa, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyor ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsa bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken, sayın Cumhurbaşkanımız, şehit ve gazilerimize devlet övünç madalyalarının, Valiliğimiz tarafından verilmesini uygun gördü. Bu onurlu görevi bizlere tevdi eden sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
Ata’nın konuşmasının ardından, ailelerine ödül verilecek 3 şehidin ve 4 gazinin öz geçmişleri okundu. Duygu dolu anların yaşandığı törende daha sonra, Vali Erdal Ata tarafından şehit Jandarma Uzman Çavuş Sadık Yeniekinci'nin oğlu Mustafa Yeniekinci'ye, şehit Jandarma Er Mustafa Çekirdek'in babası Mustafa Çekirdek'e, şehit Polis Memuru İbrahim Darıcı'nın oğlu Muhammed Talha Darıcı'ya devlet övünç madalyaları verildi.
Daha sonra protokol üyeleri tarafından gaziler Ömer Faruk Tuvaş, Hüseyin Çiftçi, Mehmet Toprak, Orhan Karataş, Adem Fakçı, Neşat Yılmaz'ya devlet övünç madalyaları takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz