Şehit Ve Gazi Ailelerine "devlet Övünç Madalyası"

Şehit ve gazi ailelerine, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle "Devlet Övünç Madalyası" verildi....

Şehit ve gazi ailelerine, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle "Devlet Övünç Madalyası" verildi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gerektiğinde milletin bütün evlatları canlarını ve kanlarını vermek üzere gururla nöbet bekliyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen “Devlet Övünç Madalyası”, Cemal Reşit Rey Kongre Salonu’nda düzenlenen törenle 43 şehit ve gazi ailesine takdim edildi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 18 şehit ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne mensup 15 şehit polis memurunun yanı sıra 10 gaziye "Devlet Övünç Madalyası" verildi. Törenin açılışında konuşan Vali Mutlu, "Yakın tarihte ülkemizin birliği ve beraberliği uğruna Cumhuriyet kanunlarının tesisi, bu devletin ilelebet varlığının muhafazası ve 76 milyon vatan evladının bu topraklar üzerinde huzur içinde yaşayabilmesi için namus görevlerini, vatan görevlerini, iman görevlerini şehadet derecesinde ulvi bir makama ulaşmak için büyük bir sevinçle, büyük bir gururla yerine getirmiş olan kıymetli ailelerimizle birlikteyiz. Bu muhterem aileleri, gururlu aileleri, başı her zaman dik ve onların yaratmış oldukları bu güzellik içerisinde bizim de başımız dik olmamıza vesile olan kıymetli konuklarımızı, siz değerli ailelerimizi yürekten saygıyla, minnetle, şükranla selamlıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Gerektiğinde bu memleketin bütün evlatlarının canlarını feda edebileceğini ifade eden Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Onları rahmetle anarken aziz hatıraları önünde milletçe eğilirken gururlanıyoruz ve elbette ki hüzünleniyoruz. Gururluyuz, çünkü onların bu emanet ettiği yurdu biz de onların peşinden onlar gibi muhafaza etmek üzere yapmış olduğumuz andımıza sadığız ve gerektiğinde bu memleketin evlatlarının canlarını ve kanlarını vermek üzere gururla nöbet bekliyor. Bu gururu onlarla yaşamanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz."

Vali Mutlu, konuşmasının ardından terörist saldırılarda hayatını kaybeden şehit yakınlarına "Devlet Ödünç Madalyası" takdim etti. İstanbul Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da şehit ve gazi ailelerine madalyalarını teslim etti. Tören esnasında şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Kimi şehit aileleri gözyaşlarını tutamayarak fenalık geçirdi. Törene katılan polis okulu kız öğrencileri ise şehit çocuklarıyla yakından ilgilendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: