Şehit Yakınları Bir Bayrama Daha Buruk Giriyor

Edirnekapı Şehitliği, arife gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Şehit verdikleri oğullarının mezarlarını temizleyen aileler dua...

Edirnekapı Şehitliği, arife gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Şehit verdikleri oğullarının mezarlarını temizleyen aileler dua edip gözyaşı döktü.

Şehit aileleri, Kurban Bayramı arifesinde şehit olan yakınlarının mezarını ziyaret etmek için Edirnekapı Şehitliğine koştu. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren aileler, evlerinde bayram temizliği yapar gibi şehit çocuklarının mezarlarını temizledi. Ailelerden bazıları çocuklarının ve şehit yakınlarının mezarlarını çiçeklerle süslerken, kimisi de ellerine aldıkları bezlerle temizlik yaptı.

Reklam
Reklam

Temizliği bitiren aileler daha sonra şehitlerin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Duygulu anların yaşandığı şehitlik ziyaretinde sadece şehit yakınları değil, vatandaşlar da hazır bulundu. Herhangi bir şehidi olmamasına rağmen birçok vatandaş, vatan uğruna şehit düşen askerlerin mezarını ziyaret ederek dua etti.

Teröre tepki gösteren şehit yakınları, bu acıların bir daha yaşanmamasını istedi. Şehitliğin artık ikinci adresleri haline geldiğini söyleyen acılı aileler, kendileri için bayramın hiç gelmediğini belirtti. Devlet büyüklerinin de en azından bu tür günlerle şehitleri ziyaret etmesi gerektiğini belirten aileler, “En azından bugün buraya gelip buradaki acılı analara bir hal hatır sorsalardı” diye sitem etti.

2007 yılında yaralı askeri kurtarmak için mevzisinden çıkınca şehit olan üsteğmen Gökhan Yavuz’un babası Hikmet Yavuz ise, “Her sene her bayramı buruk yaşıyoruz. Halen şehitler geliyor ancak kimsenin kılı kıpırdamıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Anne baba olarak bizler çok üzgünüz. Bizim için sadece bayramlar değil, hayat da çok zor” dedi.

Reklam
Reklam

Şehitlikte görev yapan askerler de şehit yakınları ile yakından ilgilendi. Şehit yakınlarına sürekli su taşıyan askerler, ailelerin mezarları yıkamasına da yardım etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: