Şehit yakınlarının bayramı buruk geçiyor

Şehit yakınları, Kurban Bayramı'nı buruk bir sevinçle kutluyor. Üç yakınını teröre kurban veren Birol ailesi...

Şehit yakınları, Kurban Bayramı'nı buruk bir sevinçle kutluyor. Üç yakınını teröre kurban veren Birol ailesi bu bayramda da yine ilk adresi şehitlikler oldu.
Bursa'da yaşayan Rasim Erol'un ağabeyi Mehmet Birol, 1993'te Erzurum’un Hınıs ilçesinde terör örgütü tarafından şehit edildi. Şehidin ailesi daha sonra Bursa'ya göç etti. Mehmet Birol'un oğlu Erdal Birol da babası gibi 2005'te yine teröristler tarafından şehit edildi. Birol'un amcasının bir oğlunun da İzmir’de PKK tarafından şehit edilmesiyle sayı 3'e yükseldi.

Reklam
Reklam

Rasim Birol, Kurban Bayramı'nı Bursa Pınarbaşı Şehitliği'nde yeğeninin kabri başında Kur'an okuyarak karşıladı. Teröristlerin önce ağabeyi sonra da yeğenini şehit ettiğini bildiren Rasim Birol, “Ağabeyim Mehmet Birol 1993’de Hınıs’ta PKK tarafından şehit edildi. Biz de Erzurum’un Hınıs ilçesi Göller köyünde terörden kaçarak Bursa'ya göçtük. Yeğenim Erdal Birol, 2005 yılında Van’a askere gitti ve orada yine PKK tarafından şehit edildi.” dedi.
Bir amcasının oğlunun da İzmir’de PKK tarafından şehit edildiğini aktaran Birol, “Ailemizden 3 tane şehit verdik. Terör din, dil, ırk, dinlemez, herkesin düşmanıdır. Terör din düşmanıdır. Artık bu teröre bir son verilsin.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz