Şehit Yarbay Yarbay Songül Yakut'u devreleri son yolculuğuna uğurladı

Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Malatyalı Yarbay Songül Yakut son yolculuğuna uğurlanırken kadın devreleri gözyaşlarına hakim olamadı. Yakut'un cenazesi, annesinin oturduğu Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki eve getirildi. Öte yandan şehit ile ilgili kahreden bir ayrıntı ortaya çıktı. Yakut, geçen yıl annesine ev yaptırmıştı... Kızının cenazesini gören anne Sebahat Yakut “Kızım evine hoş geldin” diyerek gözyaşı döktü.

Zorluklar içerisinde yetişen Songül Yakut geçen yıl annesine Akçadağ’ın Ören Mahallesi'nde bir bahçe almış ve bir bahçe içerisine bir ev yaptırmıştı.

Yakınlara sürekli “annemin hakkını ödeyemeyiz, o 5 kardeşimle birlikte bizi büyüttü, bugünlere getirdi. Annem için canım feda” dediğini söylediler. Yurt Dışında olan bir ağabeyi de olayı duyar duymaz Malatya’ya geldi.

BAKAN SAYAN’DAN ACILI ANNEYE TAZİYE ZİYARETİ

Reklam
Reklam

Şehit düşen 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut’un evinde taziye ziyaretinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan’a anne Sebahat Yakut, "Bana baş sağlığı dilemeyin" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yarbay Songül Yakut’un annesi Sebahat Yakut, göz yaşları dökerek, “kızımın babası küçük yaşta öldü. Ben kızıma hem annelik hem babalık yaptım. Kızım bana dedi ki ‘anne sana bir şey olursa ben ne yaparım?’, kızım sen şimdi gittin ben ne yapacağım. Beni de al götür" diyerek ağıt yaktı.


Şehidin ailesine yaptırdığı ev...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Beül Kaya Sayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun" diyerek cümlelerine şöyle devam etti.

"Acılı aileye taziye vermeye geldik. Acılarımı paylaştık Türkiye’nin ilk kadın komutanıydı. Kendisiyle tanışıyorduk. Aralık ayında görüştük betaber oturduk yemek yedik. Aydoğdu ve Yakut ile görüşmüştük. Acımız çok büyük milletimizin başı sağ olsun" dedi.

ŞEHİDE SON GÖREV

Reklam
Reklam

Şehit Yarbay, Songül Yakut’un naşı evinden alınarak tekbirlerle Malatya şehir mezarlığına getirildi. Şehit Yarbay ikindi namazına müteakip cenaze namazı için musalla taşına konuldu.

Cenaze namazına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Kaya Sayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Malatya il Müftüsü Ümit Çimen’in kıldığı cenaze namazının ardından şehit Yarbay’ın cenazesi askerler tarafından top arabasına taşındı. Şehir mezarlığında bir süre top arabasında taşınan şehidin naşı, gömüleceği şehitlik alanına tekbirler le vatandaşların omzunda götürüldü.

Şehit yakınları cenaze boyunca göz yaşı dökerken Yarbay Songül Yakut’un bazı yakınları baygınlık geçirdi. Songül Yakut’un naşı saygı atışından sonra toprağa verilerek son yolcuğuna uğurlandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni şehit ailesine başsağlığı dilenmesiyle sona erdi. Şehit Yarbay Songül Yakut’un cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı ve çok sayıda bakan ile silah arkadaşları çelenk gönderdi.

Reklam
Reklam

BAKAN TÜFENKCİ’DEN TAZİYE MESAJI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci cenaze sonrası yaptığı açıklamada, elim bir üzüntüye boğulduğunu belirterek cümlelerine şöyle devam etti: "Şehitlerimizin şehitlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Cenabı Allah rahmet etsin. Tabi onlar cenabı Allaha yürüdü. Geride kalanları da bizlere emanet inşallah bir daha ülkemiz böyle kazalarla yüz yüze kalmaz karşı karşıya kalmaz acı bir kaza geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Vatanımız sağ olsun."


Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subay olma özelliğine sahip olan şehit Yakut son yolculuğuna uğurlanırken kadın devreleri gözyaşlarına hakim olamadı.

JANDARMA TARİHİNDE BİR İLKTİ

Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içerisinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak dün akşam saat 20.55 sıralarında düşmüş, kazada Jandarma Yarbay Songül Yakut da şehit olmuştu. Yakut, 28 yaşında üsteğmen rütbesi ile 54 bin nüfuslu Beypazarı'na Jandarma Komutanı olarak atanmıştı. Songül Yakut, böylece kadın olarak ilk ilçe jandarma komutanı olmuştu.
Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, son olarak Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekat Merkez Amiri olarak görev yapıyordu.

Reklam
Reklam

DHA

Anahtar Kelimeler: