Şehitkamil Belediyesi, yerel yönetimlere örnek oldu

Şehitkamil Belediyesi’nin ‘Dijital Arşiv’ çalışması ve muhtarlara yönelik oluşturduğu departman, ‘Yerel Yönetim Reform Uygulamaları’ programı...

Şehitkamil Belediyesi’nin ‘Dijital Arşiv’ çalışması ve muhtarlara yönelik oluşturduğu departman, ‘Yerel Yönetim Reform Uygulamaları’ programı kapsamında yerel yönetimlere örnek proje olarak gösterildi. Başkan Fadıloğlu, ödülünü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den aldı.
Türkiye genelinde 11 pilot yerel yönetim arasına girerek programın Gaziantep ayağını oluşturan Şehitkamil Belediyesi, ‘Yerel Yönetim Reform Uygulamasının Devamına Destek Projesi’ çerçevesinde ödüllendirildi.
Projenin yerel yönetimlerindeki işlem sürecinin hızlandırılması ve reformuna yönelik yapılan bir çalışma olduğunu kaydeden Başkan Fadıloğlu, “Yaklaşık 4,5 milyon TL bütçesi olan bu projenin nihai noktasında ödül aldık. Pilot seçilen 11 yerel yönetim, 4 binin üzerinde yerel yönetimden seçilen kuruluşlardı. Belediyedeki yapılan işlerin işletim süreçlerinin hızlandırılması, aksak giden yönlerin düzeltilmesi, bundan sonraki işletim sistemine katkı sağlayacak unsurlara yönelik bir çalışmaydı. 1 buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda sonuç bildirgesi çıktı. Amacımız işletim sürecini kısaltmaktı. Bu projenin, Türkiye’nin her tarafa yayılması ile birlikte önemli aşama kaydedilmiş olacak. Çok olumlu bir çalışma oldu. AB uyum süreci içerisinde bazı standartların da gelmesi gerekiyordu. Ona yönelik bir çalışmaydı.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz