Şehitkamil için bu yıl değişim yılı olacak

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2012 yılında ilçenin değişim yılı olacağını söyledi. Şirinevler bölgesindeki...

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2012 yılında ilçenin değişim yılı olacağını söyledi.
Şirinevler bölgesindeki 1+1 sosyal konutlarının devamı olan 2+1 konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla istişare halinde olduklarını belirten Fadıloğlu, "Proje için 28 bin metrekare alanımızı tahsis etmemiz söz konusu. Diğer yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık. İpek yolu üzerinde kamulaştırma çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." dedi.
Başkan Fadıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gelişen ve büyüyen Gaziantep'in artık kabuğuna sığmadığını belirtti. Başkan Fadıloğlu, “Gerek jeopolitik konumunun sağladığı avantaj, gerek ise potansiyelleriyle dikkatleri üzerine çeken Gaziantep kongre ve kültür turizminde de varım diyen bir kent haline gelmiştir. 9 Eylül tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan kültür ve kongre merkezimiz, kentimizde ve bölgemizde bu anlamda büyük bir ihtiyacı karşılamıştır. Eminim kentimizde yaşanan bu gelişmelerin ışığında bu ölçekte, hatta daha büyük kongre merkezlerine ihtiyaç duyulacaktır. Bu merkezimizin açılmasıyla birlikte Gaziantep’te bugüne kadar olmayan organizasyonların kentimize gelmesi mümkün oldu, ama hepsinden önemlisi kentimizde istihdamın önünü açacak önemli bir proje olması nedeni ile ayrı bir önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

HER YIL BİR LİSE BİR İLKÖĞRETİM OKULU YAPACAĞIZ
Eğitimin kentte hizmet veren bütün kurum ve kuruluşların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Eğitimi sadece bir kurum tarafından yürütülen bir görev olarak görmüyoruz. Okul öncesi yaş grubundan başlamak üzere mahallelerimizde açtığımız sosyal tesislerimiz anne-çocuk eğitiminin ardından eğitime farklı bir yaklaşım içeren Dülük mesire alanında oluşturduğumuz eğlenerek öğrenme yöntemiyle hizmet veren gençlik kampımızla bu katkının tohumlarını attık. Diğer yandan bu yıl hizmete sunacağımız yarı olimpik yüzme havuzumuz ile de okul çağındaki çocuklarımızın beden eğitimi derslerinde buraya gelip yüzme dersi almalarını planladık. Ayrıca belediye meclisimizde oy birliğiyle aldığımız kararla belediyemizin öz kaynaklarından karşılanmak üzere her yıl bir lise ve bir ilköğretim okulu yaparak eğitime katkımızı devam ettireceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz