Şehitkamil’in Yıldızları Bölge Şampiyonasına Katılacak

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Halkoyunları İl Yarışmalarına tamamı...

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Halkoyunları İl Yarışmalarına tamamı gönüllülerden oluşan 100 kişilik dev oyuncu kadrosu ile katılan yeşil-siyahlı kulüp yarışmalardan bir birincilik iki ikincilik çıkarttı.

Geçtiğimiz hafta sonu Karataş Şahinbey Spor Salonunda düzenlenen Kulüpler Arası Halkoyunları İl Yarışmalarından üç kupa ile ayrılan Şehitkamil Belediyespor Kulübünün deneyimli antrenörü Sait Koca, yarışmalar sonrasında yağtığı değerlendirmede, “Belediyemiz bünyesinde halkoyunları spor okulunu açtığımız ilk günden itibaren hedefimiz her yaştan birçok farklı meslek grubuna sahip kursiyerlerimize Gaziantep’in halkoyunlarını ve halk kültürünü sevdirmekti. Yarışma sürecinde geldiğimiz noktada, minik gurubumuzdan büyüklerimize kadar 130’a aşkın faal lisanslı sporcumuz ve onların değerli velilerinden oluşan bir halkoyunları topluluğu ailesinin kurulmasını sağladık. Bu dev ekip yarışmalardan üç derece ile ayrıldı. Yıldız grubumuz bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecek. Ben tüm topluluğumuz adına aile sıcaklığındaki bu güzel ortamın oluşmasında bizlerden büyük desteğini bir an olsun esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Spor Okulu Kursuna katıldıktan kısa bir süre sonra kulübün büyükler kategorisinde lisanslı sporcularından biri olan Ceren Bektaş ise “Halkoyunları spor okuluna kayıt yaptırdığımda sadece oyunları öğreneceğimi düşünüyordum. Ancak ilerleyen süreçte yaşadıklarım beni çok mutlu etti. Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda zaman zaman sportif etkinliklere katıldık. 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu etkinlileri çerçevesinde bir gösteri düzenledik. Burada hem şanlı tarihimizi öğrendik hem de oyunculuk konusunda eğitim aldık. Yarışma hazırlık sürecinde birçok sosyal etkinliğe katıldık. Birçok farklı meslek dalında arkadaşlıklar edindik ve yarışma sürecine geldiğimiz noktada geniş bir aile olmayı başardık. Ben tüm bunların gerçekleştirilmesinde emeği olan başta belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere herkese tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: