Şehitler Derneğinden Yargıtay'ın 'sayın' Kararına Tepki

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Niyazi Borinli, Yargıtay'ın...

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Niyazi Borinli, Yargıtay'ın Abdullah Öcalan'a 'sayın' denmesinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi kararına tepki gösterdi.

Borinli açıklamasında "Dün, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yürütülen operasyonda bir polis özel harekat polisimiz şehit olmuş, dört güvenlik gücü personelimiz yaralanmıştır. Sakarya Şube yönetimi ve şahsım adına, şehidimize Allah'tan rahmet, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Borinli, açıklamasında, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nden sonra terör suçlarının temyiz incelemesi yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde bölücü başı kundaktaki bebeğin katili ve 40 bin insanın katiline 'Sayın' demeyi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek suç saymadığını

hatırlatarak şöyle konuştu: "Kararı AİHS, AİHM, uluslararası sözleşmeler ve Yargıtay içtihatları çerçevesinde konunun ifade özgürlüğünün kullanılması kapsamında ifade etmiştir. Bu kararı şahsım ve camiam adına kınıyorum. Bu kararı alırken hiç mi şehit ailelerini ve gazileri düşünmediniz hiç vicdanınız sızlamadı mı, sizlerin evlatları bu vatan için, bayrak için şehit olsaydı, kol, bacak, göz, uzuvlarını vererek gazi olsalardı bu kararı alabilir ve bebek katiline sayın diyebilir miydiniz?"

Borinli, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Benim evladıma yaşam hakkı vermeyenleri ve onları övenleri 'hangi AİHS, AİHM, uluslararası sözleşmeler ve Yargıtay içtihatları çerçevesine alıp karar vereceksiniz' Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini kullanan yargı bu kararıyla hem biz şehit ailelerini, gazileri ve Türk milletinin vicdanını sızlatmıştır. Kundaktaki bebeği öldüren askerime, polisime kurşun sıkanları saygıyla ananlar bu milletin vicdanında asla yer edinemeyeceklerdir. Ve buradan Yargıtay üyelerine çağrıda bulunuyorum milletin vicdanını sızlatan bu karardan vazgeçin."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: