Şehitler Diyarı Sarıkamış’tan 18 Gazi Ve Şehit Yakını Çanakkale’ye Uğurlandı

Kars’ın Sarıkamış Kaymakamlığı, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış Belediyesi’nin ortaklaşa yaptıkları organizeyle 18...

Kars’ın Sarıkamış Kaymakamlığı, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış Belediyesi’nin ortaklaşa yaptıkları organizeyle 18 gazi ve şehit yakını, Sarıkamış Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, gazi ve şehit yakınlarını bir şehitler diyarından diğerine uğurlamanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş; “Sarıkamış Çanakkale’nin önsözüdür. Biri yurdumuzun en doğusu, diğeri ise, en batısında olan bu vatanın mihenk taşlarıdır. Binlerce vatan evladı doğu ve batı cephesinde kanlarını canlarını vererek bu vatanı bize emanet etmişlerdi” dedi.

Reklam
Reklam

Ermiş; “Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve bütün bu ülkenin topraklarında, sularında bağımsızlık destanını kanlarıyla yazan yüz binlerce kefensiz, mezarsız ve adsız kahraman yatıyor. Dedelerimizin, atalarımızın yattığı toprakları ziyaret edeceksiniz. Tabi en önemli görevimiz Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu çok iyi anlamak ve gelecek nesillere en iyi şekilde anlatarak onların bilinçlendirilmesini sağlamak lazım. Sağlık ve sıhhat içinde güle gidin yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Sarıkamış Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş,9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile şehit yakınları ile gaziler katıldı. Çanakkale’ye uğurlanan 18 gazi ve şehit yakını, Kars havalından uçakla İstanbul’a oradan da Çanakkale’ye geçecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz