Şehitler için bayrak astı, o da şehit oldu

Hakkari'de mayına basarak şehit olan er Mehmet Tangören'in, köyündeki şehit cenazesi için evlerin çatısına bayrak asarken görüntülenmiş.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde mayına basarak şehit olan Diyarbakırlı er 21 yaşındaki Mehmet Tangören'in, daha önce köyündeki şehit cenazesi evlerinin çatısına bayrak asarken görüntü ve fotoğrafı ortaya çıktı.

Tangören, bayrak asarken kameraya, "Şehitlerimiz için astık. Taziyeye gelen misafirlerimizin ve mevlüt okuyacaklara, onun için astık. Cumhuriyet için astık. Bu köyde Cumhuriyet olduğu için astık" dedi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün 49'uncu Hudut Taşı civarında devriye görevi yaparken, PKK'lılar tarafından daha önce araziye döşenen mayının patlamıs sonucu şehit olan Diyarbakırlı er Mehmet Tangören'in baba ocağına ateş düştü. Merkez Kayapınar İlçesi'nde oturan aileye acı haber verildiketn sonra aile Diyarbakır Asker Hastanesi'ne oğullarının cenazesini karşılamaya gitti. Şehit Tangören'in yakınlarının yaşadığı Bismil İlçesi'nen Arslanlı Köyü'ndeki evlerine de Türk bayrakları asıldı.

Reklam
Reklam

'KUŞLARIN YERİNE MERMİLERİN HAVADA UÇUŞUYOR' Şehit er Mehmet Tangören, sosyal paylaşım sitesi Facebook'a yazdığı mesajlarda yürekleri dağladı.

Tangören, bir mesajında, Nereye düşmüşüm bende bilmiyorum. Neyse gelmeme az kaldı diye yazdı.

Tangören, 26 Temmuz günü de şu mesajı yazdı: Burası ne cennet ne de harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu, silahların konuştuğu, kuşların yerine mermilerin havada uçtuğu, pirinç yerine mayınların ekildiği, Zap Suyu'nun yerine kanlarını aktığı, akrepler, yılanların yan yana yattığı, kurtların bile yuva yapmaya korktuğu yer Hakkari-Çukurca...

ŞEHİTLER İÇİN BAYRAK ASMIŞ Şehit Mehmet Tangüner'in daha önce şhit düşen bir asker hemşehrisi için Bismil'in Arslanlı Köyü'ndeki evine bayrak astığı ortaya çıktı. Bayrak aserken fotoğraf çektirip, kaeraya konuşan Tangören, Şehitlerimiz için astık. Taziyeye gelen misafirlerimizin ve mevlüt okuyacaklara, onun için astık.

Cumhuriyet için astık. Bu köyde Cumhuriyet olduğu için astık diye konuşmuş.
Şehit Tangören'in cenazesinin Diyarbakır'a getirileceği ve toprağa Bismil İlçesi ya da il merkezinde verilip verilmeyeceğine ailesinin karar vereceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz