Şehitler için cenaze töreni

ANKARA (İHA) - Irak'ın Musul kentinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit düşen 5 özel harekat görevlisi için İçişleri Bakanlığı önünde bir tören düzenledi.

Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bakanlar, kuvvet komutanları, siyasi parti genel başkanları, şehit polisleri aileleri ve meslektaşları katıldı. Tören sırasında, gözyaşı döken şehit yakınları özel harekat polisleri tarafından teskin edilirken, şehitlerin naaşı başında nöbet tutan polisler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, görevleri icabı kutlu bir yolculukta hayatlarını kaybeden güvenlik görevlilerinin şehitler saflarında yerlerini aldıklarını belirtti. Şu ana kadar Irak halkının bölünmez bütünlüğü için elinden gelen gayreti sarf eden Türkiye'nin bu bedeli, kaybettiği 80'e yakın evladının canıyla ödememesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Erdoğan, bu bilinçten uzak teröristlerin uygulamalarını bu şekilde sürdürdüklerini söyledi. Erdoğan, sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Sana ağuşunu (kucağını) açmış duruyor Peygamber" dizeleriyle bitirdi.

Törende yapılan konuşmaların ardından şehitler için dua okundu. Dua okunması sırasında Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Törenden sonra, şehit naaşları memleketlerine uğurlandı.