Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Konya'da toprağa verildi.

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Konya'da toprağa verildi.

Tokgöz'ün cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, Konya Havaalanı'na getirildi. Daha sonra şehidin cenazesi, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına ulaştırıldı.

Burada baba Faruk Tokgöz, oğlu için helallik istedi. Tokgöz'ün cenazesi ardından Mürşit Pınar Camisi'ne götürüldü. Baba Faruk Tokgöz, burada oğlunun fotoğrafını ve Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü.

Reklam
Reklam

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı. Bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesini, vatandaşlar tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı.

Daha sonra şehit Tokgöz'ün cenazesi, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Erkoç, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir : Metin Bolat / Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: