Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Bingöl Karlıova'da, polis aracının geçişi sırasında meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Osman Küçükdillan'ın (22) cenazesi Konya'da toprağa verildi.

Bingöl Karlıova'da, polis aracının geçişi sırasında meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Osman Küçükdillan'ın (22) cenazesi Konya'da toprağa verildi.

Küçükdillan'ın cenazesi ilk olarak Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Şehidin öğretmen olan dayısı Abdurrahman Fidan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin herkese yeteceğini ve paylaşılamayacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Kendisinin öğretmen olarak 5 yıl Batman'da, kardeşlerinin de doğuda çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Fidan, ayrılık ve gayrılığın olmadığını, hizmet için Türkiye'nin her yerinde bulunduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

"Bu ülke hepimizin ülkesi. Çanakkale'de dedelerimiz birlikte savaşmışlar. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok" diyen Fidan, şunları kaydetti:

"Kürt, Türk, Arap, Çerkez değil, insan olunsun yeter. Biz bunu bekliyoruz. İnşallah yetkililer buna bir çare bulur. İnşallah hizmet için giden insanlara bu şekilde müdahale edip yok etmezler. Artık son bulsun. Vatanımız sağ olsun. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Hizmet için yine buralara gitmeye devam edeceğiz."

Evli ve 1 yaşında çocuğu olan Osman Küçükdillan'ın ilk görev yerinin Kayseri olduğunu anlatan Fidan, 6 aydır Bingöl'de görevli olan yeğeninin sağlık memurluğunu kazanmasına rağmen çok istediği polislik mesleğini tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Küçükdillan'ın cenazesi, daha sonra Mürşit Pınar Camisi'ne götürüldü. Burada şehidin eşi Hatice Küçükdillan, 1 yaşındaki oğlu Yakup'a sarılıp, öperek acısını dindirmeye çalıştı.

Küçük Yakup, zaman zaman annesi ve amcasının kucağında, yakalarına takılı olan babasının fotoğrafına bakması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesini, vatandaşlar tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı. Daha sonra şehit Küçükdillan'ın cenazesi, Konya Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Erkoç, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Metin Bolat / Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz