Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman'ın cenazesi, Gürpınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman'ın cenazesi, Gürpınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

İlçeye bağlı Tutmaç köyünde düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İlçe Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, askeri erkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Karaloğlu ile diğer katılımcılar, şehidin babası Mustafa Kahraman'a başsağlığı dileklerini iletti. Duygulu anların yaşandığı törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildiği sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Yakınlarının, Kahraman'ın tabutuna son kez sarılmak istemesi üzerine kısa süreli izdiham yaşandı. Törene katılanlar, şehidin yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Kahraman'ın cenazesi, Müftü Arvas'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verildiği esnada askerler de 3 pare saygı atışı yaptı.

Şehidin babası Mustafa ile annesi Kadriye Kahraman'ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen törende, amcasının oğlu Halit Kahraman da şehidin fotoğrafını elinden bırakmadı.

Kahraman'ın asker kıyafetlerini giyerek göğsüne fotoğrafını iliştiren amcasının oğlu İskender Kahraman ise tören boyunca gözyaşı döktü.

Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı köyde, çok sayıda evin Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü.

Reklam
Reklam

Muhabir: Özkan Bilgin - Fahrettin Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: