Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in (23) baba

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in (23) baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzeloğlu, şehit ailesinin evi önünde kurulan taziye çadırında, baba Ergün Kızıkgedik'i teselli etmeye çalıştı.

Ziyarette konuşan Güzeloğlu, şehit Kızılgedik'in kendisinden önceki tüm şehitler gibi Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden hainlere karşı verdiği mücadele sırasında Allah'ın rahmetine kavuştuğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Peygamberlerden sonra en yüce makamın şehitlere verildiğine işaret eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlik bir nasip işidir. Herkese nasip olmayan, kaderinde varsa bu mertebeye erişen ve eriştiği mertebede de Peygamber'in yanında, sonsuz alemde cennetle müjdelenen ulu kişilerdir. Ne mutlu ki, babası da böyle bir kahramanı yetiştirmiş, annesi de böyle bir kahramanı doğurmuştur. Ne mutlu bize ki, milletimiz içerisinde böyle kahramanları ve yiğitleri yetiştirmiştir. Türk milletinin böylesi gül bahçesine girer gibi girecek kahramanlarıyla ilelebet yaşayacağının, her geçen gün daha da güçlenerek milletimizin ve devletimizin geleceğe doğru güvenle yol alacağının, altını çiziyorum."

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: