Şehitliğe TOKİ konutu

TOKİ kaymakamlık tarafından yapılan şehitlik anıtının bulunduğu ormanlık araziye inşa ettiği ortaya çıktı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’in 19 Mayısta Simav’ı vuran 5,9’luk depremde evleri ağır hasarlı vatandaşlar için Muradınlar Mahallesinde yaptırdığı 928 kalıcı konutu, 2008 yılında bölgeye kaymakamlık tarafından yapılan şehitlik anıtının bulunduğu ormanlık araziye inşa ettiği ortaya çıktı.

Simav’ın 27 şehidi için 2008 yılında dönemin Kaymakamı Samet Ercoşkun önderliğinde yapılan Şehitler Ormanı ve Şehitler Anıtının bulunduğu alana TOKİ konutlarının yapıldığını İzmir’de hasta yatağında öğrenen Orman Bakanlığı Sivri Kültür Daire Başkanlığından emekli Burhanettin Seçkin, gelişmelere çok büyük tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Seçkin, “Yapım çalışmalarımda emeğim geçti. Mesleğimi sürdürdüğüm dönemlerde Çanakkale Şehitliklerinin düzenlenmesinde görev aldım. En büyük hayallerimden birisi de Çanakkale Şehitliğinden esinlenerek Simav’da aynısı gerçekleştirmekti. Emekli olduktan sonra bunu camilerde toplanan bağışlar ve hayırseverlerin destekleriyle memleketimde gerçekleştirdim. Şimdi yapılacak başka bir yer yokmuş gibi şehitliğin yerine TOKİ konutlarının yapıldığını öğrenmek çok ağırıma gitti. Şehitliğimizin yerle bir edilerek yerine TOKİ konutlarının yapılması ilçede şehitlik kavramının da yitirilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum benim gibi düşünenleri çok üzmüştür. Yapılan bu yanlışlık 24 şehidimizin toprağa verildiği şu günlerde eminim benim gibi Simavlı şehit anne ve babalarını da derinden üzmüştür. Bu hususta yapılacak bir şeyin olmaması konuya hassasiyet gösterenleri üzmüştür. Keşke bu hususta yapılacak bir şeyler olsa” diye konuştu.