"Şehitlik, Gazilik Ve Çanakkale Gerçeği" Konferansı

Çanakkale zaferinin 98. Yıl dönümü nedeniyle "Şehitlik Gazilik ve Çanakkale Gerçeği" konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale zaferinin 98. Yıl dönümü nedeniyle "Şehitlik Gazilik ve Çanakkale Gerçeği" konulu konferans düzenlendi.

Bartın İl Müftülüğü'nce belediye sosyal tesislerinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi-yazar Mustafa Turan, Çanakkale'nin ne olduğunu Türk milletinin öğrenip, gelecek nesillere aktarmasının bir şeref borcu olduğunu söyledi.

Dünya tarihinde Çanakkale zaferi gibi bir zaferin olmadığının altını çizen Turan, şunları kaydetti:

"Türk milletinin hafızasında ve gönlünde Çanakkale zaferi abideleşmiş, efsaneleşmiştir. Yaşımdan daha fazla Çanakkale'ye gittiğimi söyleyebilirim. Çanakkale'den her dönüşümde kalbimde bir burukluk, kırgınlık olduğunu hissetmişimdir. Çanakkale'ye her gittiğimde çocuklarımızı, gençlerimizi, nesillerimizi gördüm. Adeta Kapadokya'yı gezer gibi, avare avare neredeyse 3 bin şehidimizin kefensiz yattığı Gelibolu yarım adasında kızlı erkekli kıkırdaşarak dolaştıklarını gördüm. Hatta daha ileri gidip Çanakkale Şehitleri Abidesi'ne aşk sloganları yazanları gördüm. Eğer bir Türk genci bunu yapabiliyorsa ya gaflet, dalalet veya hıyanetten yapıyordur ya da cehaletten yapıyordur. Birinci alternatifi düşünmek bile istemiyorum. Cehaletten yapıyor olmalılar. Maalesef biz tarihçiler olarak Çanakkale'nin ne olduğunu, Çanakkale'nin manasını, yüksek ruhunu çocuklarımıza, nesillerimize anlatamamışız."

Reklam
Reklam

Etkinliğe Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Kasım Sakallı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: