Şehrengiz’in 40. Sayısı Çıktı

Bursa’nın binlerce yıllık tarihiden haberleri her ay okuyucusuna ulaştıran, tarih ve kültür dergisi Şehrengiz’in 40....

Bursa’nın binlerce yıllık tarihiden haberleri her ay okuyucusuna ulaştıran, tarih ve kültür dergisi Şehrengiz’in 40. sayısı çıktı.

Dergi bu ay, Çubuk Savaşı’ndan günümüz için çıkarılabilecek dersler olup olmadığını kapağına taşıdı. ‘Çubuk Savaşı’ndan Ders Çıkar mı?’ başlıklı konuyu gazeteci İbrahim Öge kaleme alırken, İznik’teki Koimesis Kilisesi ve Böcek Ayazma’nın gelecek turizm vizyonu açısından büyük önem taşıyan ilgisizliğini UÜ arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in anlatımıyla, Gazeteci Rıza Ertekin hazırladı. 2. Meşrutiyet’in ilanının Bursa’ya yansıması, konuya ilişkin önemli ayrıntılar, Keles’in Menteşe Köyü’nde yaşayan Kore Gazisi Mehmet Aydın’ın askerliği bitirdikten sonra savaşa uzanan hikayesi ve Bursa Kebabı’nın önderlerinden Uludağ Kebapçısı’nın 47 yıllık hikayesi gibi konularında ele alındığı dergi, 40. sayısı ile okuyucularıyla buluştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: