ŞEHRİMİN KÖŞESİNİN YAZARLARI

YEREL GAZETELERDE MAKALE YAZANLAR

Eskişehir küçük bir kent değil artık nüfüsu 750 bine dayanmış büyükşehirdir. Hal böyle olunca tabi ki büyümeye endeksli yerel medyada gelişmekte. Herhalde irili ufaklı yirmi gazete vardır. Telvizyon kanalı 2.5 onu biliyoruz kanal 26, Kanal ES, yarımda Kanal 3 (çünkü burada büroları var Afyon bir boy küçük geliyor herhal)

Günlük gazetelerden üç adedi kendi kulvarında ilk üçü paylaşıyor; Sakarya, İstikbal ve Anadolu gazetesi. Bu gazetelerde köşe yazarları eskiden beri süregelen isimler, genelde hak vaki oluncaya kadar yazıyorlar, kalemlerine sağlık. Ancak Eskişehir mücavir alanInnı dışına çıkınca yazabilirler mi? Hiç sanmıyorum. Bu da bir kabiliyet ve ilim irfan işidir. Gürcan Benger bey iyi kalem, Rıdvan Karluk hoca iyi kalem, eskiden bir de Yılmaz hoca yazarmış işte üç kalem gerisi için kefalet veremem. Bunu yazmaktaki maksat kimseyi inciltmek veya küçük düşürmek değil Allah herkesin çarşısına pazar versin.

Reklam
Reklam

Ancak bir dönem bende yazmıştım, bu üç gazetenin birinde bir gün bir yazı yazdık. Temiz toplum adına bir usulsüzlüğü şahitlerle yazdık ertesi gün sen misin yazan? Neden yahu? "O adam otuz seneden beri abonemiz nasıl yazarsın. Bizde biliyoruz onun ne olduğunu ama niye yazıyorsun. Şimdi gazete aboneliğini iptal edecek." Tamam biz yargılandık,cezada aldık basın yolu ile hakaretten, cebimizden ödedik bir gün dahi gazete sahibi arayıp ne yaptın diye sormadı. Sanki, beş beş para alıyorduk detcalen yazıyorduk. İşte yerel basının durumu bu anlatabildim mi? Hele gazete sahibinin arkadaşı veya iş ilişkisi olan biri hakkında yazacak yürekli bir gazeteci köşe yazarı yoktur şehrimizde, kimseyi kandırmasınlar. Onlarda biliyorlar ama işte ne kebap ne köz misali ilkeli gazetecilik falan yürü be arkadaşım endamın görüle kimseyi kandırmayın.

Geçen hafta Yılmaz hoca yine gündem yaratacak bir söz söylemiş Eskişehirde SATILIK KALEMLER VAR !demiş.Doğru yanlız bir tarafı yanlış Eskişehi rde çok satılık kalem var bizde lazım olduğunda aldık demeliydi benim dibim kara seninki benden kara misali ,Yerel gazateleri kesinlikle okuyun İhaller kısmını hiç kaçırmayın öbür taraflarını boş geçin

Reklam
Reklam

KASTIM KİMSEYE DEĞİLDİR İNANIN BUNA

BENİM KASTIM ÇOK AÇIKTIR İNANIN ŞUNA

YA OLDUĞUN GİBİ OL YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL DER DERVİŞ BABA

KEŞKE BUNU BİLSE BU GAZETECİ DENEN MANKAFA

SAYGILARIMLA YENİ MAKALEDE GÖRÜŞMEK ÜZERE ÜNAL ELASLAN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz