"Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz" Projesi

Karaman Belediyesi, başlattığı "Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz-Mahalle Meclisi" projesi kapsamında 4. toplantısını bu hafta Beyazkent Mahallesi'nde yaptı.

Karaman Belediyesi, başlattığı "Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz-Mahalle Meclisi" projesi kapsamında 4. toplantısını bu hafta Beyazkent Mahallesi'nde yaptı.

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi toplantı salonunda mahalle halkıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, vatandaşın sorunlarını tek tek dinledi.

Mahalle halkı en çok mahallelerine doğalgazın ne zaman geleceğini ve buradaki evlerin bir çoğunun belediye tarafından dağıtılan arsalar olduğu için kanuni olarak alınıp sa

,tılamadığını, bunun da sıkıntı yarattığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, mahalle halkına yaptığı konuşmada bu bölgenin devlet eliyle gecekondulaşmanın oluşturulduğu bir mahalle olduğunu söyledi.

Belediye tarafından geçmiş zamanlarda gecekondulaşmayı önlemek için dağıtılan arsaların başka bir şahısa satılamaz şartı olmasına rağmen, arsaların ve evlerin defalarca el değiştirdiğini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:

"Bir çok arsa ve ev el değiştirmiş. Tapu başkasının üzerinde fakat ev sahibinin hiç bir kanuni hakkı yok. Bu kanayan bir yara. tek tip projeler olmasına rağmen herkes kafasına göre ev yapmış. Bazıları oturum ruhsatı almış, bazıları alamamış. Kısacası gecekondulaşma önlenecek derken devlet eliyle bir gece kondu bölgesi oluşturulmuş. Göreve gelir gelmez bu bölge için bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamıştım. Fakat bana ve TOKİ idaresine istemiyoruz diye Bin beş yüz imzalı dilekçe geldi. Bu yüzden projeyi rafa kaldırdık. Şimdi vatandaş yeni yaptığımız kentsel dönüşüm projeleri bittikten sonra oraları görecek, bilgi sahibi olacak bize başvuracak. Eğer o zaman istenirse önceki projeyi tekrar hayata geçireceğiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: