Şehrin Ortasındaki Ağaç-Apartman 150 Sakinini Etrafındaki Ağaçlarla Çevreliyor

Metropolün göbeğinde, yeşillikle çevrili bir evde yaşamak sanıldığı kadar zor değil.

Şehrin Arka Bahçesi

İtalya'da yaşayan mimar Luciano Pia insanların ve doğanın, tamamen kentsel bir arkaplanda iç içe yaşabilmesi için gerekli olan vizyona sahip. İtalya, Turin'de çizdiği 25 Verde apartmanı, ağaçlarla örülmüş, çelik kirişlerle desteklenen ve sakinlerine kentin ortasındaki bir ağaç evde yaşıyormuş hissi veren 5 katlı bir bina.

Bu binanın tasarımının her aşamasında doğayla iç içe olması fikri korunmuş. Balkonların organik ve asimetrik yapısı, hali hazırda var olan ağaçların binanın çeşitli noktalarında yer alan birtakım boşluklardan büyümelerine izin vermiş. Binanın arka bahçesindeki küçük gölet yazları sakinlerine rahatlamak için bir ortam oluştururken, yaklaşık 150 tane, kışın yapraklarını döken mevsimsel ağaç ise daha karanlık olan aylarda var olan az miktardaki gün ışığının içeri sızmasına olanak sağlıyor. Bu ağaç apartman şehrin havasının daha temiz kalmasını ve yaşayanlarının şehrin gürültü ve pis kokularından uzaklaşmasını sağlıyor.

Reklam
Reklam

2012'de yapımı tamamlanan bina Turin'de, Via Chabrera 25'te yer alıyor, bir göz atmak isterseniz onu Google Maps'ten bile görebilirsiniz!

Kaynak: http://www.boredpanda.com/urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy/