Şehzade Mehmet 12. Matematik Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Matematik Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen...

Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Matematik Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Manisa Geneli Matematik Yarışması'na bu yıl 6,7 ve 8. sınıflardan il genelinde 72 okuldan toplam 637 öğrenci katıldı. Yarışmada dereceye girenler için Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Manisa Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara, bu yarışmayı 12 yıldır yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Bazı okul müdürü arkadaşlar biraz da çekinerek bu yarışma sonucunda öğrenci alacağımız konusunda çekinceleri var. 12 yıldır yaptığımız bu yarışmada yarışma sonucuna göre buraya kaydını yaptığımız öğrenci bir elin parmakları kadar ya vardır ya yoktur. Bu yarışmayı yapmaktaki temel amacımız, bu konuda kabiliyetli olan öğrencilerin tespit edilmesi bu konuda kabiliyetli olan öğrencilerin motive edilmesi, bu konuda kabiliyetli olan öğrencilerin aynı zamanda ödüllendirilmesi ve başarılarının arttırılmasıdır. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak biz bir yıl içerisinde eğitimin her alanında ulusal ve uluslar arası dereceler elde ettik. Ve üniversite sınavında bilim olimpiyatlarında proje yarışmalarından spordaki derecelerden baktığımız zaman aslında bir okulun bir sene içerisinde elde edebileceği derecelerden çok daha fazla sayıda derece elde ettik. İstedik ki bu alanda bu kadar başarılı olmuş bir okul bu bilgi birikimini aynı zamanda Manisa'mızın çok değerli öğrenciler ve öğretmenleriyle de paylaşsın. Bu yarışmayı yapmaktaki bir diğer amacımız da bu bilgi birikiminin paylaşılmasını sağlamaktır." dedi.

Reklam
Reklam

ŞEHZDE MEHMET CERN'E ÖĞRENCİ GÖNDERECEK

Bu yıl pek çok proje gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Kara, "En son yaptığımız bir çalışmayla da yeni bir zincir katmış bulunmaktayız. İsviçre Cenevre'de CERN denen büyük bir araştırma merkezi var. En son yaptığımız görüşmeler neticesinde CERN'de yapılan bilimsel çalışmalara kendi okulumuzdan da 5 tane öğrenci arkadaşımız ve iki tane de öğretmenimizi göndereceğiz. Önce İtalya'da bilimsel kamp gerçekleştirecekler. Sonrasında CERN'de çalışmalar devam edecek. Türkiyemiz adına yapılan yeni çalışmalardan bir tanesi bu." şeklinde konuştu.

Kara'nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. 12.'si düzenlenen Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Manisa Geneli Matematik Yarışması'nda özel okullar ve resmi okullar olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan değerlendirmeye göre özel okullar kategorisinde; Özel Gündüzalp Ortaokulu birinci, Özel Zuhal Ortaokulu ikinci, Özel Eminbey Ortaokulu ise üçüncü oldu. Resmi okullar arasında yapılan değerlendirmelere göre, Soma 13 Eylül Gama Ortaokulu birinci, Salihli Altınordu Ortaokulu ikinci, Soma Naciye Evren Ortaokulu ise üçüncü oldu. Öğrenciler arasında yapılan değerlendirmeye göre ise Özel Zuhal Ortaokulu'ndan Hatice Şevval Görgülü birinci, Özel Eminbey Ortaokulu'ndan Ömer Faruk İnan birinci, Özel Naciye Evren Ortaokulu'ndan Ceylan Ceylan birinci, Atatürk-Edip Bayat Ortaokulu'ndan Burak Orpak birinci, Akhisar Ticaret Borsası-Altı Eylül Ortaokulu'ndan Sena Özkan ikinci, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan İsmail Ünlü ikinci, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan Gülden Bıçakçı ikinci, Kenan Evren Ortaokulu'ndan Ceren Ovalı üçüncü, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan Emin Yaşar üçüncü, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan Kübra Beyciğerci üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Yarışmada dereceye giren okullar ve öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: