Şehzade Mehmet Koleji, Manisa‘nın Matematik Dehalarını Belirleyecek

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji, her yıl düzenlediği ilköğretim okulları arası Matematik Yarışması'nın bu yıl...

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji, her yıl düzenlediği ilköğretim okulları arası Matematik Yarışması'nın bu yıl 12.'sini gerçekleştirecek.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği 4 dünya 2.'liği ve 1 dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesini, Manisa il ve ilçelerindeki İlköğretim okulları ile paylaşmak istiyor. 6, 7 ve 8.'inci sınıflara yönelik yapılacak yarışmada dereceye giren öğrenciler değişik hediyelerle ödüllendirilecek. Yarışmaya başvurmak isteyen öğrenciler www.sehzade.k12.tr adresinde 12. İlköğretim Okulları Arası Matematik Yarışması bölümüne girip başvurabileceklerdir. Okul Müdürü Giray Kara, “Bu yarışmada, ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematik bilgisini ölçmenin yanı sıra, matematik alanında daha iyi çalışmalar yapabilecek öğrencilerin belirlenmesi,bu alanda yetenekli olan öğrencilerin performanslarının arttırılması ve en önemlisi matematik dalının sevdirilmesi ve özendirilmesi amaçlanmaktadır. Şehzade Mehmet Eğitim kurumları tarafından 12.si düzenlenecek olan yarışmamıza ilgi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Geçtiğimiz yıl Manisa merkez ve ilçelerinden yaklaşık 1300 öğrenci sınava katılmıştı bu yıl daha fazla bir katılım bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yarışmanın ilköğretim 6, 7, 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılacağını belirten Kara, "Her sınıftan bir okul adına 5 öğrenci başvuru yapabilecek. Dolayısıyla bir okuldan en fazla 15 öğrenci katılabilecek. Yarışmaya katılım ücretsiz olacak. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.sehzade.k12.tr adresinde 12. İlköğretim Okulları Arası Matematik Yarışması bölümüne girip başvuru formunu dolduracaklar ve bir sınav giriş belgesi çıktısı alıp bu başvuru formunu idareye onaylattıktan sonra başvurularını tamamlamış olacaklar. Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Nisan 2013 Cumartesi günü olacak. Yarışma 27 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 10:00 da tek seans olarak yapılacak. Başvurular internetten yapılacağı için sınav salonlarına yerleşim optik olarak yapılacak ve başvuru esnasında yarışmacının hangi salonda ve sırada sınava gireceği sınav giriş belgesinde yazılı olarak bulunacak" diye konuştu

Sınavda her sınıftan ilk onbeş arasına giren her öğrenciye, öğretmenlere ve okullarına şu ödüller verilecek: Birinciye altın madalya, yarım altın, başarı belgesi sponsor hediyeler; ikinciye altın madalya, çeyrek altın, başarı belgesi, sponsor hediyeler; üçüncüye altın madalya, gram altın, başarı belgesi, sponsor hediyeleri; 4., 5., 6., 7., 8.'ye gümüş madalya, başarı belgesi, sponsor hediyeler; 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15.'lere ise bronz madalya, başarı belgesi, sponsor hediyeleri verilecek. Okullara ise; 1. okula plaket, başarı belgesi, ipad 2, 2. okula plaket, başarı belgesi , netbook, 3. okula plaket, başarı belgesi, dijital fotoğraf makinası, 4. okula plaket, başarı belgesi, tablet pc , 5. okula plaket, başarı belgesi, tablet pc ödülü verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: