Şehzade Mehmet Matematik Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 12. Matematik Yarışması'nda dereceye girenlere, törenle ödülleri...

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 12. Matematik Yarışması'nda dereceye girenlere, törenle ödülleri verildi. Yarışmaya bu yıl il genelindeki 72 okulun 6, 7 ve 8. sınıflarından toplam 637 öğrenci katıldı. Dereceye girenler için okulun konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Manisa Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Kenan Tokgöz, Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Törendi konuşan Müdür Kara, bu yarışmayı 12 yıldır yaptıklarını ve devam edeceklerini belirterek, “Bazı okul müdürü arkadaşların, bu yarışma sonucunda öğrenci alacağımız konusunda çekinceleri var. Yarışma sonucuna göre kaydını yaptığımız öğrencilerin sayısı bir elin parmakları kadar ya vardır ya yoktur. Temel amacımız, bu konuda kabiliyetli öğrencilerin tespit edilmesi, motive edilmesi, ödüllendirilmesi ve başarılarının arttırılmasıdır.” dedi.

Özel okullar kategorisinde Gündüzalp Ortaokulu birinci, Zuhal Ortaokulu ikinci, Eminbey Ortaokulu üçüncü oldu, devlet okulları kategorisinde Soma 13 Eylül Gama Ortaokulu birinci, Salihli Altınordu Ortaokulu ikinci, Soma Naciye Evren Ortaokulu üçüncü oldu. Öğrenciler arasında yapılan değerlendirmeye göre ise Özel Zuhal Ortaokulu'ndan Hatice Şevval Görgülü birinci, Özel Eminbey Ortaokulu'ndan Ömer Faruk İnan birinci, Özel Naciye Evren Ortaokulu'ndan Ceylan Ceylan birinci, Atatürk-Edip Bayat Ortaokulu'ndan Burak Orpak birinci, Akhisar Ticaret Borsası-Altı Eylül Ortaokulu'ndan Sena Özkan ikinci, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan İsmail Ünlü ikinci, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan Gülden Bıçakçı ikinci, Kenan Evren Ortaokulu'ndan Ceren Ovalı üçüncü, Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan Emin Yaşar üçüncü ve Özel Gündüzalp Ortaokulu'ndan Kübra Beyciğerci üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: