Şehzade Mehmet Öğrencisi Bilgilol, Ege Bölgesi Ikincisi Oldu

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Uluslararası Su...

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Uluslararası Su Dayanışma Yılı" konulu resim yarışmasında, Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nurseli Bilgilol Ege Bölgesi ikincisi oldu.

Dünya Su Günü dolaısıyla İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan ödül töreninde dereceye giren öğrenciler yarım altın, plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Suyun hayatın kaynağı olduğunu ve dünyanın dörtte üçünü oluşturduğunu dile getiren Okul Müdürü Fatih Sadi, “Vücudumuzun da yüzde 80'ini su oluşturmaktadır. Doyasıya içtiğimiz, kullandığımız, yağmur olup yağdığında sevdiğimiz ama sel olup aktığında da korkutan sudur. Öğrencimizin, özellikle suyun öneminin anlatıldığı eserle yarışmaya girerek Ege Bölgesi ikincisi olması, Manisa ve okulumuz adına sevindiricidir. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerimizi kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Yarışmanın amacının, suyun öneminin öğrencilere benimsetilmesi ve genç nesillerin bilgi düzeyinin artırılmasına yönelik hususları sağlamak, ayrıca dereceye girecek eserlerin DSİ Genel Müdürlüğü'nün katılacağı bütün sergi ve fuarlarda sergilenerek, su bilincinin öğrencilere ve vatandaşlara aktarılması olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: