Şehzade Mehmet'li Eyüp Türkiye Şampiyonu

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri güreşte Türkiye 1.'si ve Türkiye 3.'sü oldu.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri güreşte Türkiye 1.'si ve Türkiye 3.'sü oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 2011-2012 öğretim yılı okul sporları müsabakaları kapsamında, organize edilen 15-16 yaş Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası 8-10 Mayıs 2012 tarihleri arasında Karaman Spor Salonunda yapıldı. Müsabakalara İl ve Grup seçmelerinden dereceye girerek Türkiye Şampiyonasında güreşmeye hak kazanan, Greko-Romen stilde 28 il'den 120 güreşçi ile Serbest stilde 26 il'den 111 seçilmiş güreşçi katıldı. Takım halinde dereceye giren illere kupaları ve sıkletlerinde ilk üç dereceyi kazanan güreşçilere madalyaları yetkililer tarafından verildi. Çok çekişmeli geçen müsabakalarda, Manisa'yı temsilen katılan Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden, 63 kiloda güreşen Eyüp Sayan Türkiye Şampiyonu, 69 kilogramda güreşen Deniz Yasak ise Türkiye üçüncüsü oldular.

Reklam
Reklam

Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, " Türkiye Şampiyonasında madalya alan sporcularımı kutluyorum. Onların ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren okul müdürümüz Giray Kara beye, okul yönetimimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."dedi.

Okul Müdürü Kara ise yaptığı açıklamada, "Okulumuz ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni yetenekler kazandırmaya devam edecektir. Güreşin marka okuluyuz. Öğrencilerimi bu başarılarından dolayı yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: