SEKA Arazilerinin Nükleer Çöplük Haline Getirileceği Haberleri Asılsız

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesi'ndeki eski SEKA arazilerinin Akkuyu NGS A.Ş. tarafından 'Dünyanın nükleer...

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesi'ndeki eski SEKA arazilerinin Akkuyu NGS A.Ş. tarafından 'Dünyanın nükleer çöplüğü haline getirileceği' yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirdi.

Akkuyu NGS A.Ş'den yapılan açıklamada eski SEKA arazilerinin 'Akkuyu Nükleer Santrali'nin atık deposu yapılacağı” yönünde, bir süredir çeşitli kesimlerce iddialarının yapı ve montaj tesisinin bu inşaat için bir zorunluluk olduğunu ifade edilen açıklamada projede yapı ve montaj tesisine ait ana üretim yerlerinin Akkuyu Sahası’nda ve Taşucu Limanı’nda yerleştirilmesi öngörüldüğü kaydedildi.

Reklam
Reklam

Yapı ve montaj tesisi sahasının gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Taşucu Limanı’ndaki eski SEKA arazisi iddia edildiği gibi Akkuyu NGS A.Ş tarafından “dünyanın nükleer çöplüğü” haline dönüştürülmeyecektir. Söz konusu arazide yukarıda anlatılan gerekçelerle yapı ve montaj tesisi kurulması düşünülmektedir. Bu alanda, betonarme bloklar ve çelik donatıların imalatı, elektrik montajı, türbin ve reaktör bölmesi ekipmanlarının hazırlanması ve borularının birleştirilmesi, metal konstrüksiyonların ve ekipmanların sevk alanı gibi unsurlar yapılacaktır. Tesiste, Türkiye’de benzer üretim ve montajları yapan tüm diğer tesislerde alınacak çevre koruma tedbirlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası standartların uygulanmasına ilişkin kontrolün sağlanması için 'özel çevre birimi'nin oluşturulması da planlanmaktadır. Taşucu Montaj ve Yapı Tesisi’nin inşaatına yönelik gerekli izinlerin alınması süreci beklenmektedir. Bu izinler tamamlandıktan sonra tesisin kurulması için harekete geçilecektir. Tesisin devreye girmesiyle birlikte yöreye sunacağı katkı da büyük olacaktır. Boş kalan arazilerin kiralanmasıyla elde edilecek gelir, yöre bütçesinde kullanılacaktır. Yeni işyerlerinin kurulmasıyla birlikte toplam 3 bin kişiye istihdam sağlanacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: