Seken Mermilerden Korunmak Için Oda Değiştirdiler

ŞANLIURFA (A.A) - Sait Aydın - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sınıra yakın yerlerde oturanlar, Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesindeki çatışmalardan seken

ŞANLIURFA (A.A) - Sait Aydın - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sınıra yakın yerlerde oturanlar, Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesindeki çatışmalardan seken kurşunlara hedef olmamak için çeşitli yöntemler deniyor.

Büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki ilçede yaşanan çatışmalardan seken kurşunlar zaman zaman Ceylanpınar'a kadar ulaşıyor.

Sınıra yakın bazı evlerin dış cephesinde mermi izlerinin bulunduğu ilçede, 3 aylık sürede 1'i ağır, 20 Türk vatandaşı isabet eden mermiler nedeniyle yaralandı.

Reklam
Reklam

Çatışma seslerinin duyulmasıyla tedirgin olan vatandaşlar, kendilerince önlemler almaya çalışıyor. Kimi vatandaş, oturduğu evin sınıra bakan odasını kullanmaktan vazgeçerken, kimileri de çatışma sesi duyduğunda duvar kenarına saklanıyor.

-"Her evin duvarında mermi izi var"-

Suriye sınırına yakın Cumhuriyet Mahallesi'nin Muhtarı Nezir Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ra'sulayn'dan çatışma seslerinin duyulmasıyla mahallelinin tedbir olarak ilk etapta duvar kenarlarına saklandığını söyledi.

İlçe halkının huzursuz olduğunu, her evin dış duvarlarında mermi izleri bulunduğunu ifade eden Atilla, çatışmaların yoğunlaştığı günlerde sınıra yakın mesafedeki bazı evlerde oturanların başka yerlere gittiğini belirtti.

İnsanların çocukları için endişe duyduğunu dile getiren Atilla "Kurşunun nereden geleceğini bilmiyorlar. Evinde yemek yerken yaralanan Ahmet Özer'in durumu insanları olumsuz etkiledi. Herkes korkmaya başladı. Artık bu duruma bir son verilmesini istiyoruz" dedi.

-"Mutfağa eğilerek gidiyoruz"-

Reklam
Reklam

Aynı bölgede iş yeri bulunan Halil Aydın da Suriye sınırına yakın bir noktada evi bulunduğunu ifade ederek, "Seken bir mermi 3 aylık bebeğimin yattığı yatağın üzerine isabet etti" diye konuştu.

Bu yüzden eşi ve çocuğunu Batman'a göndermek zorunda kaldığını belirten Aydın, kendisinin de başka bir mahallede oturan annesinin evinde kaldığını kaydetti.

Suriye'den atılan kurşunla bacağından yaralanan 10 yaşındaki Mizgin Yılmaz da artık cam kenarına yaklaşmaktan korktuğunu ifade etti.

Mizgin'in annesi Zeynep Yılmaz ise oturdukları odanın penceresinin Ra'sulayn'a baktığını belirterek, "Pencereye yaklaşamıyoruz, mutfağa bile bazen eğilerek gidiyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: