Şeker: “eğitim Yılı Birçok Sıkıntıyla Sona Erdi”

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birçok...

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birçok sıkıntıyla sona erdiğini ileri sürdü.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısı ile bugün sona eren 2012-2013 eğitim-öğretim yılını değerlendiren Şeker, “Ülke genelinde yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmen, Bursa yerelinde ise 960 okulda 540 bin öğrenci ve 29 bin öğretmen zorlu 2012-2013 eğitim-öğretim yılını bir çok sorunla birlikte geride bıraktı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı, eğitim sisteminde yapısal değişikliklerin yaşandığı, yapılan değişikliklere paralel atılması gereken adımların tamamının atılamadığı bir yıl olarak geride kalmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde 100 bin yeni öğretmenin alınması gerektiğine işaret eden Şeker, “Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı açısından OECD ortalamaları esas alınırsa, Türkiye’nin bu ortalamaları yakalaması için ilköğretim seviyesinde yaklaşık 175 bin, ortaöğretim seviyesinde ise yaklaşık 110 bin olarak üzere toplam 285 bin yeni öğretmen istihdam etmek gerekmektedir. Kaliteli eğitimin öğretmenden tasarruf yapılarak sağlanamayacağı gerçeğinden hareketle yaz aylarında 100 bin yeni öğretmen tayini yapılmalıdır” diye konuştu.

‘Bursa’daki okullar imam hatip yapılıyor’ şeklinde yaygara çıkaranların art niyetli olduğunu ifade eden Şener, “Bursa'da milli eğitim bünyesinde bulunan toplam öğrenci sayısı 540 bin iken, imam hatip okullarında bulunan toplam öğrenci sayısı ise 15 bindir. İmam hatip okullarında okuyan öğrenci sayısının Bursa'daki bütün öğrencilere oranı yüzde 2,7dir. ‘Her okul imam hatip yapılıyor’ diyenlerin art niyetli oldukları görülmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: