Şeker-İş Sendikası 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sendika, günlük hayatın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörünün tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşıdığını belirtti.
Şeker İş Sendikası Genel Merkezi'nden Dünya iftçiler Günü nedeniyle yayınlanan mesajda, özellikle gıda güvenliği tartışmalarının yaşandığı son günlerde stratejik bir sektör olan tarım sektörü ve buna bağlı olarak şeker sektörünün önemi her geç yıl daha da arttığı bildirildi. Bugün günlük hayatta kullanılan tatlıdan şekerlemeye kadar birçok üründe NBŞ olarak adlandırılan kimyasal tatlandırıcılar kullanıldığı bildirilen mesajda şöyle denildi:" Ucuzluğu sebebiyle üreticiler tarafından tercih edilen bu tatlandırıcıların insan sağlığı boyutu göz ardı edilirken, obeziteye bağlı olmak üzere kanserden yüksek tansiyona, kalp hastalıklarından gece körlüğüne kadar birçok hastalığa da davetiye çıkardığı öne sürülmektedir. Çözüm ise kırsal kalkınmayla üretilen doğal ürünlerden geçmektedir.
Geniş tarım alanları, tarımsal üretim potansiyeli ve zengin ürün çeşitliliğine sahip ülkemizde, tarım sektörünün içinde bulunduğu sorunların aşılması yalnızca geçimini tarımdan elde eden vatandaşlarımızın değil, devletimizin ve Ulusumuzun ortak sorumluluğu olmalıdır. Tarımın, ülke kalkınmasının öncü sektörü durumuna getirilmesi, tarıma dayalı sanayiinin geliştirilmesi, tarımın ekonomideki rolü ve etkinliğinin yeni yaklaşımlarla değerlendirilmesiyle olanaklıdır.
Toprak, iklim ve su kaynakları yönünden potansiyel bir zenginliğe sahip olan Türkiye’nin tarım sektörü, doğru politikalarla ülke gereksinimlerini karşılayan, kalkınmaya katkıda bulunan bir sektör durumuna getirilmelidir. Bu sebeple Avrupa Birliğiyle bütünleşme yolunda da çalışmalarını ve adımlarını kararlılıkla sürdüren ülkemiz için, tarımın özellikle de stratejik bir ürün olan şeker pancarı tarımının yeniden yapılandırılması büyük önem taşımaktadır. Her zaman vurguladığımız gibi üreticilerin içerisinde olduğu bir model, mutlak surette ülkemizin sektördeki katma değerini artıracak olmazsa olmazlarımızdandır.
Tarım sektörü; rekabet gücünün artırılması, verimli bir üretim yapısına kavuşturulması, bilimsel gelişmeler ışığında teknolojik altyapının oluşturulması, üretim sürecinde planlamaya önem verilmesi, üretim teknikleri ve piyasa koşulları konusunda çiftçilerin bilgilendirilmesi, tarım nüfusunun yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve çiftçilerimizin eğitilmesiyle ancak belirlenen hedeflere ulaşılabilecektir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz