Şeker İşçilerinden İmza Kampanyası

Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi tarafından şeker fabrikalarının kapanmaması için imza kampanyası başlattı.Eski belediye binası meydanında...

Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi tarafından şeker fabrikalarının kapanmaması için imza kampanyası başlattı.

Eski belediye binası meydanında yapılan imza kampanyasına Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Demiryol-İş Genel Sekreteri Necmettin Aysan, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası başkanı Fevzi Çiçek ve şeker fabrikası çalışanları katıldı.

Şeker-İş Malatya Şubesi Başkanı Nuri Murat, “Türkiye'de mısırdan üretilen, yüksek früktozlu mısır şurubu olarak bilinen nişasta bazlı şekerlemeden, şekerli ve unlu ürünlere, bisküvi ve geleneksel tatlılardan dondurma, helva, reçel ve marmelat çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Nişasta bazlı ürünlerden yapılmış bu gıda ve içecekler obezite ve kansere davetiye çıkarmaktadır. Son zamanlardaki istatistiklere bakıldığında Malatya'da şişmanlık oranı bir hayli artmış olduğunu görürsünüz” dedi.

Reklam
Reklam

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise, nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından şeker fabrikalarının kapanmaması için imza kampanyası başlatıldı. 1 hafta sürecek olan kampanyaya destek veren bir esnaf, katılımcılara halka tatlı ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: