Şeker-İş'ten sahte bal açıklaması

Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, sahte balların tatlandırıcı kökenli olduğunu söyledi.

Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, sahte balların tatlandırıcı kökenli olduğunu söyledi.

Sancar, yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak tatlandırıcılarla ilgili daha önce vatandaşları uyardıklarını belirtti.

Sahte balların tatlandırıcı kökenli olduğunu ifade eden Sancar, tatlandırıcılar konusunda verdikleri mücadelenin, ne kadar haklı olduğunun tekrar ortaya çıktığını vurguladı.

Tatlandırıcılarla ilgili 2 yıldır mücadele ettiklerini belirten Sancar, mısır şurubundan mamul nişasta bazlı şekerlerin ucuza mal edildiği ve Bakanlar Kurulu yetkisiyle bu kotaların artırıldığını, ancak bu ucuza mal edilen şekerin haksız rekabete sebep olduğu gibi, uzmanların görüşüyle, kanser riskini de artırdığını defalarca dile getirdiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Sancar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirtmiştik ve bu itirazlarımız Danıştay'a götürdüğümüz davaların gerekçesinde de vardı. Danıştay, Şeker-İş'i haklı bulmuş ve yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak tatlandırıcı üreticileri üretmeye devam etmiştir. Kolalar, reçeller, çikolatalar, tatlılar ve görüldüğü gibi balda da mısır şurubu kullanıldığı tespit edilmiştir. Uzun süredir medyada uzun reklam filmleriyle halkımızı kandıran bu insanların, büyük kesimine bu balları sattıktan sonra, yetkililerce daha yeni inceletilmesi ayrı bir skandaldır. Bu noktada daha doğal şekerin kullanılması ve bu üretimi yapan şeker fabrikalarının desteklenmesi konusundaki haklılığımız ortaya çıkmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz