Şeker: Milletvekilleri biraz da memurlar için uykusuz kalsın

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, toplu sözleşme hakkının verilmesi için ‘evet’ dedikleri referandumun ardından...

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, toplu sözleşme hakkının verilmesi için ‘evet’ dedikleri referandumun ardından 17 ay geçmesine rağmen konunun hala yasalaşmadığını belirtti. Şeker, “Milletvekili emekli maaşlarında olduğu gibi istediklerinde 15 dakikada yasa çıkarabiliyorlar. Hakan Fidan yasasında sabaha kadar çalışıyorlar. Bu milletin vekilleri biraz da kamu çalışanları için uykusuz kalsın.” dedi.

Memur-Sen Bursa Şubesi, Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGK) üyelerini ağırladı. Bursa'da 66 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, düzenli olarak sürdürdüğü aylık toplantısını bu kez Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Sendika binasında gerçekleştirilen toplantının ev sahibi Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yaptığı konuşmada ulaştıkları 600 bin üyenin değerler sendikası yapmalarının alameti olduğunu söyledi.

28 Şubat döneminde ortaya çıkamadıklarını çünkü kendilerini de ezdiklerini kaydeden Şeker, bu süreç atlatıldıktan sonra ortaya çıkabildiklerini ve o zamandan bu yana sürdürdükleri gayret ile bugün 600 bin üyeye ulaştıklarını aktardı.

Toplu sözleşme hakkının verilmesi için ‘evet’ dedikleri referandumun ardından 17 ay geçmesine rağmen yasalaşmadığını belirten Şeker, “AK Parti, iktidarlığı sürecinde birçok ilkleri gerçekleştirdi. Ancak öyle bir ilk daha yaptı ki tarih boyunca ilk defa memurlar zam almadan yeni bir yıla girdi. Milletvekili emekli maaşlarında olduğu gibi istediklerinde 15 dakikada yasa çıkarabiliyorlar. Hakan Fidan yasasında sabaha kadar çalışıyorlar. Bu milletin vekilleri biraz da kamu çalışanları için uykusuz kalsın.” diye konuştu.

Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Yakup Kayıhan da platformun ortak meselelerin konuşulup çözüm arayışlarının ortaya konulduğunu bir platform olduğunu söyledi. İnsanlığın haklarının korunması için çabaladıklarını belirten Başkanı Yakup Kayıhan, iyi bir gelecek için gönüllü bir çaba içinde olduklarımı kaydetti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar projeleri hakkında bilgiler aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz