Şeker ve şekerleme üretiminde artış

KONYA (İHA) - Konya Şekerciler ve Helvacılar Odası Başkanı Ahmet Solmaz, Ramazan ayının girmesiyle birlikte şeker ve şekerleme üretiminin yüzde 170 oranında arttığını söyledi.

Şeker ve şekerleme üretimindeki artışı Ramazan ayına bağlayan Solmaz, en çok tahin ve helvanın bu ay içerisinde üretildiğini kaydederek, "200 civarında şeker ve şekerleme üreten küçük büyük işletmemiz var. Bu işletmelerimiz şu anda işlerinden memnun ama geçmiş yıllardaki gibi beklenen artış yok. Ramazan ayı girmeden bir hafta önce işlerimizde hareketlilik başladı. Şu anda en çok talep edilen şekerleme ürünlerinden 1. sırada tahin, ardından da helva geliyor. Diğer şeker ve lokum türü ürünlerin siparişleri de yüzde 70 oranında arttı. Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı nedeniyle işlerimizin iyi gitmesi hepimizin yüzünü güldürdü" dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı öncesinde siparişleri aldıklarını ifade eden Solmaz, üretimlerin tam kapasite devam ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu Ramazan Bayramı için en çok çikolatalı şekerlere talep var. Üreticilerimizin çoğunluğu 1. planda çikolatalı şeker üretimine ağırlık verirken, 2. planda da yumuşak şekerlere ağırlık veriyor. Lokumda ise talepler değişmiyor. Çünkü her çeşit lokum için sipariş geliyor" şeklinde konuştu.

Konya'da bulunan 200 şeker ve şekerleme üreten firmadan 10'a yakınının yurt dışına ihracat yaptığını kaydeden Solmaz, "Türkiye'nin her yerinde tüm firmaların pazarı var ve hepsi şu anda durumlarından memnun. Yeter ki şekere zam gelmesin, biz de zam yapmak zorunda kalmayalım" diye konuştu.