Şekerbank 60'ıncı Yılını Kutluyor

Şekerbank, Üreten Anadolu Buluşmaları kapsamında ilk toplantısını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.Güral Afyon Termal Otel'de düzenlenen toplantıda Şekerbank'ın...

Şekerbank, Üreten Anadolu Buluşmaları kapsamında ilk toplantısını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.

Güral Afyon Termal Otel'de düzenlenen toplantıda Şekerbank'ın 60'ıncı kuruluş yılına özel düzenlediği toplantılarla Anadolu’daki müşterileri ile bir araya gelmeyi hedeflediği belirtildi. Toplantıda, Afyonkarahisar’daki ticari işletmeler ile birlikte kendi adlarına marka tescili yapmış ve kendi markasıyla imalat ve satış yapan firmaların başvurabilecekleri kredi ve özel ödeme koşulları anlatıldı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, STK temsilcileri ve çok sayıda işadamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Vali Balkanlıoğlu yaptı.

Reklam
Reklam

Afyonkarahisar’ın termal, sucuk, lokum, otel ve kuruluşları ile markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Vali Balkanlıoğlu, markalaşma konusunda yerel yönetim, STK'lar ve müteşebbislerin uyum içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın geçmişten gelen değerleri ve birikimi ile markalaşma konusunda hak ettiği yerlere geleceğine inandığını söyledi.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ise, Türkiye'nin son 10 yıllık dönemde gösterdiği büyüme performansı ile küresel ekonomi liginde 4 basamak birden atlayarak, dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi haline geldiğini söyledi. Uluşahin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya aday bir ülke olarak, Türkiye'nin bu vizyona ulaşmasındaki en büyük itici gücün iç tasarrufa ve verimli üretime dayalı rekabetçi bir büyüme ile sürdürülebilir kalkınma perspektifi olacağını anlattı.

Türkiye'de, tasarrufun GSYİH'e oranının hem gelişmiş ülkeler hem de gelişmekte olan ülkeler ortalamasının altında seyrettiğini, sermaye birikiminin ise yeterli düzeyde olmadığını belirten Meriç Uluşahin, şöyle konuştu: "Bu ortamda uzun vadeli amaçlarımıza ulaşmak için, finans sektörü, reel sektör ve ekonominin tüm birimleri olarak tek yolumuz, üretimi ve istihdamı artıracak ve ülkemizi rekabetçi büyüme oranlarına ulaştıracak bir vizyon doğrultusunda hareket etmektir. Anadolu'nun üreten kesimleri, kuşkusuz bu vizyona ulaşmakta kilit rol oynayacaktır. Bu nedenle, 'Üreten Anadolu Buluşmaları'nın ilkine, Anadolu'da ayrıcalıklı yeri olan Afyonkarahisar'dan başladık."

Reklam
Reklam

Üreten Anadolu Buluşmaları projesinin banka olarak tarıma, esnafa, KOBİ'lere ve işletmelere odaklı 'Anadolu Bankacılığı' stratejisinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Uluşahin, şunları söyledi: "Kuruluşumuzdan bu yana, 60 yıldır, iyi ve kötü günde üretenlerin yanında yer aldık ve Anadolu'nun bankası olduk. Bugün de ilk günkü heyecanımızla Anadolu'da üretimi destekliyor ve Türkiye ile birlikte büyüyoruz"

Afyonkarahisar'ın hem ulusal hem de uluslararası marka olma yolunda çok sayıda ürüne sahip bir il olduğunu kaydeden Meriç Uluşahin, bu ürünlerin pazarda hak ettiği değeri bulması ve emeğin bir markaya dönüşmesi için uygun koşullarda ve şu an sadece Afyonkarahisar ve ilçelerine özel bir 'Markalaşma Kredisi' geliştirdiklerini söyledi.

Uluşahin, ürünün özellikleri ile ilgili şu bilgileri verdi: "Bu ürünümüzden yararlanmak isteyen firmaların, kendi adlarına marka tescili yapmış olması ve kendi markasıyla imalat veya satış yapmaları yeterlidir. İşletme, ticari ya da kurumsal müşteri segmentlerimiz için yıl sonuna kadar geçerli olacak uygun ödeme koşullu bu kredimizi; Dinar, Çay, Afyon, Sandıklı, Emirdağ, Şuhut ve Sultandağı olmak üzere, Afyon'da hizmet veren şubemizin tümünde sunacağız. Umuyoruz ki bu ürün, yeni Anadolu markaları çıkmasına, Afyon ilimizin ihracatının, üretiminin ve tabii istihdamının artmasına vesile olur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: