Şekerbank'tan İlk Çeyrekte Yüzde 100 Kar Artışı

31.03.2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank, söz konusu dönem bilanço verilerine göre, bu...

31.03.2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank, söz konusu dönem bilanço verilerine göre, bu yılın ilk 3 ayında 60.7 milyon TL net kar elde ederek, karını, bir önceki yılın aynı dönemine göre ikiye katladı.

Mevduat büyüklüğünü bir önceki aynı döneme göre yüzde 14 artışla 9.4 milyar TL'ye ulaştıran bankanın, toplam kredi hacmi ise 2011 ilk 3 aya göre yüzde 12 artışla 8.9 milyar TL'ye yükseldi. Şekerbank'ın mevduat hacmindeki artış, hem geçen yılın aynı dönemine hem de yıl sonuna kıyasla kredi yükseliş hızını aştı.

Reklam
Reklam

31.03.2012 solo bilanço verilerine göre, son bir yılda yüzde 9 büyüme kaydeden Şekerbank'ın aktif büyüklüğü 14.5 milyar TL'ye ulaştı. Bankanın 1.5 milyar TL'yi aşan özkaynak büyüklüğü ile bu kalemdeki yıllık artış ise yüzde 13 olarak gerçekleşti.

Bankanın mali tablolarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Şekerbank'ın tarıma, esnafa ve küçük işletmelere odaklı 'Anadolu Bankacılığı' stratejisinin içinde bulunduğumuz dönemde belirgin olarak performansa yansıdığını belirtti. Uluşahin, şöyle konuştu:

"Bundan beş yıl önce sektörümüzde kıyasıya fiyatlama ve pazar payı rekabetli bir yarış varken, itidalli ama sağlam bir büyüme hedefiyle belirlediğimiz 'Anadolu Bankacılığı' stratejimiz, bugün meyvelerini vermeye başladı. 70 il ve 204 ilçedeki yaygın şube ağımız, bankacılık hizmetlerine ulaşamayan kitlelere götürdüğümüz hizmet, Anadolu'daki girişimcilere iyi ve kötü günde verdiğimiz destekle yakaladığımız istikrarlı büyüme çizgisini, sürdürülebilir karlılıkla desteklemeye başladık. Müşterilerimiz ile yol arkadaşı olarak birlikte büyürken, hem Bankamıza hem de onlara kazandırmaya gayret ediyoruz."

Reklam
Reklam

Geçmişten bu yana Şekerbank'ın üretimi desteklediğini, reel sektöre finansman sağlayarak gerçek bankacılık faaliyetlerine odaklandığını belirten Meriç Uluşahin; "2002 yılında ülkemiz bankacılık sektörünün aktif yapısı içindeki kredi oranı yüzde 25 iken, bu oran günümüzde yüzde 57 civarında seyrediyor. Aynı oran Bankamızda, uzun yıllardan bu yana sektörün üzerinde gerçekleşiyor. 31.03.2012 tarihli konsolide olmayan bilançomuza göre, toplam aktiflerimizin yüzde 61'ini krediler oluşturuyor. Ülkemiz kalkınmasını ve Anadolu girişimcisini destekleme yönünde, bu oranı önümüzdeki dönemde daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Şekerbank'ın ilk 3 aylık performansına ilişkin ayrıntılara giren Meriç Uluşahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"2011'in ikinci yarısından bu yana izlediğimiz nitelikli hacimsel büyüme stratejisini, uzmanlığımız olan alanlarda en iyi hizmeti verme politikası ile birleştirerek verimliliği öne aldık. Bunun sonucunda, karlılığımızı yüzde 100 artırmayı başardık. Son 3 aylık dönemde operasyonel giderlerimizin yüzde 27'sini bankacılık hizmet gelirleri ile karşıladık. Operasyonel verimlilik yönünde attığımız adımlarla bu oranı artırarak hizmet kalitemizi daha da yükseltmeyi hedefliyoruz".

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz