Şekerdağ: "Bu önemli fırsat iyi değerlendirilmelidir"

ETSO Başkanı Ali Şekerdağ TKDK'nın sunmuş olduğu avantajların yatırım yapma düşüncesi olan girişimciler için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Şekerdağ açıklamasında, “İlimizin İPARD projesi kapsamında sunulan desteklerden istifade etmesi hususunda ilgili bakanlıklar ve çok sayıda kurumla yoğun yazışma ve görüşmeler yaparak ilimizde TKDK Ajansının kurulmasına öncülük edilmiştir.

2012 yılında kurulan Elazığ Ajansı ülkemizin 9. Teklif çağrısına dahil edilmiş olup, bu dönemde kullanılacak toplam hibe miktarı 236 milyon 482 bin avrodur. Bu önemli bütçeden ilimiz işletmeleri başta olmak üzere girişimcilerin en üst düzeyde istifade etmeleri hususunda bilgilendirme ve destek hizmetlerimiz devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Elazığ TKDK Uzmanlarının katılımı ile geçtiğimiz yıldan beri çeşitli kez bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 15 Şubat 2013 tarihinde başlayacak ve bir ay sürecek teklif çağrısı için tüm detaylar ve müracaat koşulları ile değerli katılımcıların çeşitli sorularının cevaplandırılması hususunda teklif çağrısı öncesi bir toplantı organize etmiş bulunmaktayız.

Bu toplantıya öncelikle; Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi konularında yatırım düşüncesi olan üyelerimiz ve tüm girişimcilerin katılmasını beklemekteyiz.

Bu düşüncelerle toplantının ilimiz ekonomi ve sanayisinin gelişmesine katkı sağlamasını diler saygılar sunarım” dedi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: