Şekerleşmek ne demek? Şekerleşmek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede şekerleşmek kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. şekerleşmek ne demektir?

Türkçedeki birçok kelime sıkça kullanıldığı için kulak aşinalığı oluşur. Bazen akılda yer eden bu kelimelerin tam olarak ne anlama geldiği çözülmeye çalışılır. Yapılan araştırmalar akıllarda yer eden soru işaretlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kişileri araştırmaya iten merak duygusu, sözcüklerin kökeninin nereden geldiğine kadar detaylı bilgilere ulaşılmasını sağlar. şekerleşmek kelimesi anlamı araştırılırken benzer bilgilere ulaşmak mümkündür. şekerleşmek ne anlama gelir?

şekerleşmek Ne Demek? şekerleşmek TDK sözlük anlamı nedir?

  • şekerleşmek kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
  • şekerleşmek kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

şekerleşmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. nesnesiz,kimya Nişastalı ve selülozlu maddeler, enzimlerin veya inorganik asitlerin etkisiyle mayalanabilir şekerler durumuna dönüşmek
  2. mecaz Bir kimse sevimli, hoşa gidecek bir duruma gelmek

Anahtar Kelimeler: