Sektörel Dış Ticaret Şirketi İçin Düğmeye Basıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracat yapmak isteyip de ihracat yapamayan...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracat yapmak isteyip de ihracat yapamayan birçok firmaya kurulacak sektörel dış ticaret şirketi ile olanak sağlamak istediklerini söyledi.

Sektörel dış ticaret şirketi kurulmasına yönelik olarak ilk çalışma toplantısı Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın başkanlığında ve Meclis üyelerinden Reis Reisoğlu, Beyhan Külekçi, Kemal Delioğlu, Cuma Çoban, Ramiz Uncuoğlu, Ömer Faruk Melekoğlu, Ömer Faruk Melekoğlu ve Mehmet Çelebi’nin katılımları ile gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, Gaziantep’in bazı sektörlerde üretimde iyi olmasına karşın, fason olarak üretim yaptığını ortak markasını ve ortak ihracat yapmadığını belirtti.

HEDEF ORTAK İHRACAT VE ORTAK MARKA

Oda olarak yaptıkları araştırmaların ardından konfeksiyon, hazır giyim, penye, triko ve ayakkabı sektörlerinin daha çok ihracat yapmasına olanak sağlamak amacıyla sektörel dış ticaret şirketi kurulmasına yönelik olarak ilgili sektörlerin meclis üyelerinde de katıldığı bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden GTO Başkanı Bartık, “Oda olarak kurulacak şirkete hem ortak olacağız hem de destek vereceğiz. Amacımız ihracat yapmak isteyen ancak ihracat yapmayan üyelerimize yardımcı olmak. Kent olarak bazı sektörlerde üretimde çok iyi durumda olmamıza rağmen ortak markamız yok. Bu sektörler genelde markalı ürünlere fason üretim yapıyor. Kuracağımız sektörel dış ticaret şirketi ile ihracat yapmak isteyen üyelerimize alt yapı hazırlamak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Seçimler öncesinde kamuoyuna açıkladıkları Ortak İhracat ve Ortak Marka Projesi çerçevesinde ihracat yapmak isteyen üyelere destek olmak amacıyla sektörel dış ticaret şirketi kurulmasına yönelik çalışmalara başladıklarını aktaran GTO Başkanı Bartık, şunları söyledi:

“Büyük bir marka sahibi olmak ya da ihracat yapmak hayal değil. İhracat yapmak isteyen üyelerimizi ve firmaları GTO çatısı bünyesinde bir araya getirerek birlikte kuvvet oluşturmak istiyoruz. Ülkemizde eskiye oranla ihracat yapan ve önemli markalara sahip firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak günümüzde pazar araştırması yapmadan yapılan ihracatlarda ve marka yatırımlarından kaynaklanan sorunlar birçok firmanın bütçesine ciddi zararlar meydana getiriyor. Bu proje ile amacımız ihracat yapmak ve büyük bir marka oluşturmak isteyen firmaları bir araya getirmek, pazar analizlerini paylaşmak ve ürünlerini ya da pazarlanan hizmetleri doğru firmalara ulaşarak ihraç etmek ve kaliteye önem veren bölgesel ve küresel ölçekli önemli markalar oluşturmaktır. ‘Siz kazanın ki Gaziantep kazansın’ felsefesiyle yola çıkan ekibimiz, bu proje ile Gaziantep’in ihracat rekorlarına yenilerini eklemek ve dünya ölçeğinde önemli ve değerli markalar oluşturmayı hedeflemektedir. Alışılagelmiş pazarlama ve markalaşma stratejilerini bir yana bırakarak, modern dinamiklere uygun markaları beraberce oluşturmayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında kurulacak ‘Ortak İhracat ve Ortak Marka Merkezi’ özel, yetkin ve birikimli bir kadroya sahip olacak. Bu proje ülkemizde bir ilk olacak. Bu proje için, ekibimiz; ulusal ve uluslararası tüm ilgili pazar araştırması kurumlarıyla ve profesyonel marka geliştirme uzmanlarıyla iş birliği içinde çalışılacak. Odamız çatısı altındaki işletmeler bu projeyle yepyeni vizyon yatırımları gerçekleştirecektir. Proje kapsamında Oda olarak öncülük ederek kuracağımız ve içinde yer alacağımız sektörel dış ticaret şirketi, ihracat yapmak isteyen ancak ihracatı olmayan üyelerimize olanak sağlamaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: