Sektörel güven endeksi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak ayında ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri artış...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak ayında ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri artış kaydetti. Buna mukabil hizmet sektörü güven endeksi geriledi.

TÜİK'in ocak ayına ilişkin 'Sektörel Güven Endeksleri' sonuçlarına açıklandı. Buna göre ocak ayında, perakende ticaret sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,6, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 8,1 oranında arttı. Hizmet sektörü güven endeksi de yüzde 0,5 oranında geriledi. 2011 Aralık ayında 92,9 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 93,5, 81,8 olan inşaat sektörü güven endeksi 88,4 seviyesine geldi. 97,7 olan hizmet sektörü güven endeksi ise 97,3 değerine geriledi.

Reklam
Reklam

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, mevcut mal stok seviyesi ve gelecek 3 ayda iş hacminden (satışlar), inşaat sektörü güven endeksindeki artış ise gelecek 3 ayda toplam çalışan sayısı değerlendirmelerin iyileşmesinden kaynaklandı. Hizmet sektörü güven endeksindeki düşüş, son üç ayda iş durumu ve son üç ayda hizmetlere olan talep değerlendirmelerinin kötüleşmesine bağlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz